Thuis komen in je zelf ….. thuis voelen waar je bent.

Hartelijk dank voor het lezen en de reacties op mijn en blog Luisteren naar je hart ….. terug naar je oorsprong https://gestalttherapieblog.wordpress.com/ “. Daarin heb ik me laten inspireren door de tekst van een krantenartikel en daar tegen in verweer met een andere kijk op ons leven. Nu richt ik mij op een ander aspect van mens zijn. Thuis voelen in ons zelf. Eén voelen in ons zelf. Vraagt doorstroming van ons emotionele lichaam. Denken, voelen en handelen als een éénheid. We kunnen ons een geheel voelen. Helder zien wie we zijn, waar we voor gaan en wat de betekenis is van ons bestaan. Jij hebt waarde en jij bent belangrijk. Zorg dragen voor onze thuis basis in eigen lichaam en dat is oefenen in awareness om een nieuwe invulling te geven aan ons zijn in dagelijks leven.

Ik nodig je uit deel te nemen aan de gestaltweek in Thailand vlakbij het strand gelegen in de natuur waar alles uitnodigt om stil te staan bij “je ware zelf” met support en ondersteuning van mensen die ook op het spoor van de ontwikkeling van bewust zijn verkeren.

Vanuit absolute helderheid de persoonlijke ervaringen van moment tot moment verkennen in een helder licht. Alle negatieve ervaringen en belevingen vanuit verleden kunnen doorzien met een verruimd gewaar zijn. Als we zien wat we doen, dan worden onze kansen en mogelijkheden tot handelen helder zichtbaar. Een nieuwe manier van leven op de weg naar onze bestemming. We hoeven gevoelens niet langer ontkennen, ons zelf niet veroordelen, ons zelf niet te veranderen ten behoeve van anderen, maar zijn wie we werkelijk zijn. Oordelen van anderen herzien naar hoe wij ons zelf vanuit een diepere laag onze ware intentie kunnen zien en wat kloppend voelt in ons dag bestaan. Jij bent al goed in de kern.

Ik assisteer je met o.a. de hieronder vermelde tools:

In een veilige omgeving gebruik leren maken van duidelijke en directe taal en de verborgen boodschappen gaan herkennen en benoemen. Geeft vrijer voelen als we kunnen kiezen in hoe we iets zeggen zonder de ander onnodig te kwetsen.

Het vermogen tot reflectie op ons zelf dieper ontwikkelen. Geeft helderheid in ons zelf en op de reacties die in ons boven komen.

Oefenen met hoe we ons vrijer kunnen voelen los van wat anderen van ons denken. Gewaar worden van ons zelf zoals gedachten, gevoelens en fantasie. Van lichaamshouding, beweging en lichaamsprocessen in de zelf.

Als voorbeeld kunnen we oefenen met de taal veranderen: in de ik-vorm spreken want dan komen we in contact ons eigen centrum van zijn. Oefenen met “ik kan …..” of “ik wil ……..” in plaats van ik kan niet. Geef eens aandacht aan het verschil wat je voelt als je de verschillende vormen van deze zinnen uitspreekt. We kunnen veel meer dan we vooraf bedenken. De stap zetten naar doen.

Gebruik van de taal middels (de klank van) de woorden en de positie die we in ons leven innemen (verbaal vs. non-verbaal) in dagelijks leven (deemoedig of in eigen kracht) als keuze.

Pure uitdrukking geven aan de gevoelens die werkelijk in ons leven en bevrijden van de beïnvloeding door de denk- en verwachtingspatronen uit de omgeving.

Uitnodiging tot onderzoek en verkenning waar en hoe we tegen gebeurtenissen in dagelijks leven aan lopen en ontknopen wat verwarring geeft.

Delen van onze ervaringen, de herkenning van de patronen delen en dan gezien in een nieuw licht. Eureka .. ik heb het gevonden.

Experimenteren met wat je echt zou willen of op voelt springen als behoefte, in beweging komen, risico nemen om te ervaren wat werkelijk aanwezig is en een waarheid die kloppend voelt voor onze intuïtie.

Ieder van ons kent wel die situaties waarin de vastgeroeste reactiepatronen op elkaar ons moedeloos doen voelen en we ons niet moedeloos zouden willen voelen. Ons innerlijk conflict, want we willen dat de situatie anders is dan hij is. We willen een open deur vinden naar de ander en dat vraagt luisteren en zuiver gewaar zijn zonder gevoelsmatig verwikkeld te raken in reactiepatronen en strijd over wat waar is. Dat vraagt om op een hoger niveau over onze eigen schaduw heen te kunnen kijken en te kunnen luisteren naar de ander zonder te reageren vanuit een gekwetst ik-gevoel. Kunnen zien waar de ander zit en zo ons zelf herkennen.

In de gestaltweek worden je de tools en oefeningen aangereikt om een andere ingang naar de ander te vinden vanuit respect, acceptatie en confrontatie. Contact is waardering van het verschil.

 Voor een eerste kennismaking kun je lang komen in Treignat, Frankrijk of een afspraak maken voor een video-consult via Skype of Line kennismaken en vertellen waar je helderheid in zoekt en de ruimte te nemen voor je zelf met of zonder partner. Jij bent het waard om de wijsheid onder het sociaal aangepaste gedrag in je zelf te ontsluieren. Te worden “wie je bent” en niet hoe je zou moeten zijn in de opinie van anderen. Terug naar je prachtige authentieke zelf. Naar wie je bedoeld bent te zijn

Vanuit emotioneel alleen voelen is het mogelijk in contact te komen in betrokkenheid op elkaar en zo thuis te komen in je zelf en thuis te voelen met anderen. Eigen gevoeligheid is een kwaliteit die je kunt benutten en tot uitdrukking te brengen met expressiemogelijkheden die voedend zijn in de situatie.

Bekwaamheid van antwoorden vinden in de situatie waar we gewaar zijn van de sound van onze expressie middels woord of gebaar. De kleine finesses die de trilling teweeg brengen in ons gevoelscentrum naar harmonie.

Met een groep gelijkgestemden kunnen we zoeken naar onze diepere, onze meest authentieke kern. Volgen we het pad dat we ooit bedoelden? Nieuwe horizonnen, nieuwe carrièrekansen en een grotere kwaliteit van leven komen binnen ons bereik.

Met praktische adviezen en meer inzicht en inspiratie gaan we na de training weer naar ons huis, ons werk of onze leefsituatie.

Persoonlijke noot: Ik heb op het moment dat ik mijzelf als een éénheid ervaar een gevoel van thuis zijn en dat thuis voelen ervaar ik waar ik ook ben in Nederland, Thailand of Frankrijk los van de gebeurtenissen in de buitenwereld.

Evert-web-kleinSchoonheid, zuiverheid, groei en bloei. Gestalt Training als een ontdekkingstocht naar meer pure ontplooiing in het nu. We kunnen ons zelf een herkansing geven te genieten van wat leven is. Oude gebeurtenissen die hangen doorwerken en dan vrijer voelen. Zet die eerste stap en geef je zelf de kans te ervaren hoe het is als er gewerkt wordt met dialoog zonder oordeel en als voelbaar wordt in de groep wanneer we echt naar onze eigen waarnemingen luisteren, dan er mee oefenen en nieuwe inspirerende ontdekkingen kunnen doen. Ons kunnen verwoorden in de situatie, dat we staan in onze ruimte en voelen dat we zijn wie we in essentie zijn. Dat we onze wensen meer realiseren in relatie, werk en gezin. Focussen op wat belangrijk is voor ons als persoon. Opeens de kwantumsprong in bewust zijn. Er klikt iets en alles valt op zijn plaats. We zijn op het pad naar onze bestemming.

De volgende verschillende programma’s (zie link hieronder) biedt ik aan om de sociaal-emotionele vaardigheden en mogelijkheden van ons zelf, die ons van nature gegeven zijn, te benutten voor het realiseren van wat je wilt in contact, werk, zaken en relaties.

Ik adviseer deelname aan een groep en dat is deels gelinkt aan wat ik zelf wilde ontwikkelen en heb gedaan toen ik tegen blokkades aanliep in groepen op een Sociale Academie in Den Haag met normen. In een Gestalt-groep is een veilige situatie, waarin als een snelkookpan talloze inzichten en ontdekkingen gedeeld en geoefend kunnen worden in een. Indien je tegen andere situaties aan loopt in je leven, kies dan 1 van de vele mogelijkheden die meer bij de situatie nu passen:

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Ik nodig jouw persoonlijk uit om de uitdaging aan te gaan en te werken aan jouw mogelijkheden in een totaal andere omgeving vrij van de huidige leef situatie. Zie foto: “boven vanaf de berg”.

Gestaltweek in Khao Kalok te Thailand van 23 tot en met 30 juli 2016. Aanmelden voor 1 juni 2016.

Activiteiten en trainingen voor mensen die hun mogelijkheden tot helder contact in de situatie en het vermogen tot een voedende dialoog met de ander op eigen kracht en in verbinding willen ontwikkelen. Willen ontdekken welke wijsheden in de zelf verscholen kunnen liggen achter de dagelijkse reactiepatronen. Achter het ego ben je al heel en hebben we de mogelijkheid te onderzoeken hoe het komt dat dit soms anders voelt. En dan…. terug bij de wijsheid in ons zelf ………. de ondernemer worden van ons bestaan. Aan het roer staan van ons leven……….. Maak een afspraak voor ondersteuning.

Ik werk met beweging, gebruik van taal, meditatie, (interne) dialoog met de delen van het zelf of de ander, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek en rockmuziek, verkennen van identificaties, awareness, herkenning en in beeld brengen van leefpatronen en wat ter plekke boven komt of ingebracht door degene die deelneemt. Tevens met support als de chaos niet te overzien lijkt en enkel de ondersteuning in een veilige situatie nodig is. Je zelf terug vinden en dan in staat zijn anderen te ondersteunen in hun eigen spoor in dit leven,

Speel je muziek. Neem dan je instrument mee voor de avonden.

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en de herinnering aan je kansen en mogelijkheden in dagelijks leven,

Amy MacDonald: “Troubled Soul”

https://www.youtube.com/watch?v=7IWTkopl5j4

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

Reacties zijn welkom.

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm Al reeds 36 jaar werk ik reeds met de gestaltbenadering van leven. Zie ook https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home

Helder gewaar zijn ontwikkelen of heling van blokkades, oude wonden, depressie. Je zelf kunnen zijn in iedere situatie is mogelijk voor iedereen. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Wil je mijn artikelen terug lezen: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt Benadering Gestalt in actie” van Fritz Perls, Uitg. De Toorts.

“Hoe weerhoudt ik mij ofwel hoe belemmer ik eigen groei?.” Uitspraak Laura Perls: “Als ik zie wat ik doe kan ik het anders doen”.

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com In Skype: evertvanderweide en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide

Zie ook de website: www.degeleroos.nl

Heb je vriende(in)n(en) die geïnteresseerd zijn in werken aan de eigen persoonlijke vaardigheden in contact, vriendschap of werk? Stuur deze email aan hun door of geef hun emailadres op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s