Een plotselingen doorbraak in contact, ontmoeting, relatie en carriere.

“Problemen zijn een kans tot een nieuw inzicht naar wat je kunt verwerkelijken”

Als jij het gevoel hebt niet tot je recht te komen, niet gewaardeerd wordt om wie je bent, niet geaccepteerd voelt in werk, contact of relatie dan is er iets mis in de situatie. Als je de kluts kwijt raakt in wat waar is en waar je staat? De problemen zijn een kans tot een doorbraak naar zelfrealisatie, naar nieuwe ontdekkingen, naar nieuwe inzichten. Naar een nieuw spoor van welbevinden en je kunt nu starten met de eerste stap te zetten naar meer te worden “wie je kunt zijn”. En dat is meer dan enkel de knop omzetten van de “mindset”. Dat is gaan zien wat hier en nu gebeurt in jezelf en in relatie tot anderen. Dat is zuiver waar nemen.

Ga eens terug naar een moment in het verleden dat je een plotseling inzicht kreeg en je enorm opgelucht en verbonden voelde met iedereen? Kun je daar tijd voor nemen?

Wellicht krijg je in dagelijks leven allerlei adviezen aangereikt over hoe je iets beter zou kunnen doen en voel je inwendig verzet tegen iets wat “goedwillend” aangereikt wordt. Wellicht voel jij je schuldig dat je verzet voelt tegen “goedwillend advies”? Een advies wat voor jou om de één of andere reden niet kloppend voelt. Dat verzet is wellicht gerechtvaardigd en betekent dat er een element ontbreekt in de situatie of in de zuivere     w a a r n e m i n g.

Herken je dat? Wil je daar iets van delen. Antwoordt dan met: “ja” door te klikken op deze email: degeleroos@gmail.com

 

We kunnen gaan “staan in kracht” en als we helder zien waar we staan, wat we kunnen doen, kunnen uitspreken hoe iets voelt, kunnen blijven bij ons zelf ook al is er een verschil tussen ik en jij. Als wij de tools hebben om helder naar ons zelf, zonder inkleuring door negatieve oordelen van de buitenwereld, in een situatie te kijken. De Gestaltbenadering is daarbij een hulpmiddel om in contact te komen met je kracht, met de positieve kracht van je gevoeligheid, met het kunnen doen wat passend is. Contact is waardering van het verschil en dat kan een brug slaan naar de ander.

We kunnen ons denken, voelen en handelen in harmonie brengen en dat geeft een ervaring van volledig thuis voelen in jezelf, naar waar jij nu bent. “Teksten van wijsheid” krijgen pas betekenis, wanneer we zelf een situatie hebben meegemaakt en hebben ervaren en gevoeld hoe het is te zien, hoe je kunt realiseren wat jij wilt in dit leven: b.v. ontspannen kunnen voelen in stresvolle situaties, een liefdevol huwelijk realiseren, de relatie herstellen, kunnen voelen dat er contact is en niet alleen tevreden zijn met een “meubelstuk” naast je.

 

Ook als wij met mensen werken hebben we aandacht nodig voor de eigen ziel. Als een situatie negatief voelt en de omgeving vindt dat je het positief zou moeten zien dan is er onduidelijkheid over wat er op een dieper level werkelijk speelt. Dan is het nodig op een ander level te ontbolsteren wat aanwezig is. En dan in actie komen om jezelf te verwezenlijken. Direct kunnen zijn, duidelijk verwoorden van de waarneming in het nu, niet in de war laten brengen door wat door anderen gedacht wordt, maar zien wat in het hier en nu gebeurt. Herken je situaties waarin iets gezegd wordt wat heel aannemelijk klinkt in het denken en dat je dan daardoor laat leiden en achteraf tot andere ontdekkingen komt. En dan hoe moeilijk het is om de moed vinden om dat aan de orde te stellen ofwel dat je het maar laat zitten, omdat je anders moeilijk gevonden wordt.

 

Herken je dat? Wil je iets delen? email: degeleroos@gmail.com

 

Ik ondersteun mensen om een doorbraak te realiseren naar een hoger level van zijn en om met wijsheid krachtig de plaats in te nemen die we waard zijn en te confronteren met de historie van patronen in het nu aanwezig, welke ons beperken dat hogere level waar te maken in ons leven. Als we zien “wat is” dan kunnen we los laten zonder inspanning.

 

 

evert-web-kleinSchoonheid, zuiverheid, groei en bloei. De Gestalt Training is als een ontdekkingstocht naar meer pure ontplooiing in het nu. We kunnen ons zelf een herkansing geven te genieten van wat leven is. Oude gebeurtenissen die hangen doorwerken en dan vrijer voelen. Zet zelf die eerste stap en benut de kans te ervaren hoe het is als er gewerkt wordt met dialoog zonder oordeel en als voelbaar wordt in de groep wanneer anderen echt naar onze eigen waarnemingen luisteren, er mee experimenteren, oefenen en nieuwe inspirerende ontdekkingen kunnen doen. Opeens de kwantumsprong in bewust zijn en ontspannen. Er klikt iets en alles valt op zijn plaats. We gaan op het pad naar onze bestemming.

Uit het vastgeroeste pad van denken, voelen en handelen. Inspiratie nu……

 

Gestaltweekend in de Tynaarloo, Drenthe, Nederland welke ik begeleid samen met een collega Hans Roosenbrand van 28-29 oktober 2016. Folder en gewenste info op aanvraag.

 

Ik werk met het focus op houding en beweging, gebruik van taal, meditatie, (interne) dialoog zonder oordeel met het delen van het zelf aan de ander, de gestaltformatie, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek en rockmuziek, verkennen van identificaties, awareness, herkenning en in beeld brengen van leefpatronen en wat ter plekke boven komt of ingebracht door degene die deelneemt. Tevens met support als de chaos niet te overzien lijkt en er ondersteuning in een veilige situatie nodig is. Je zelf terug vinden en hoe meer jij je zelf kent, hoe meer je dan in staat bent anderen te ondersteunen in hun eigen spoor in dit leven,

In verbinding en ik hoop om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en wil je graag herinneren aan onze ongelimiteerde kansen en mogelijkheden in het inspirerende “hier en nu”,

Grace van der Waal: “Miracle can happen” and she wins America’s Got Talent.

https://www.youtube.com/watch?v=eNxO9MpQ2vA

 

 

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

 

Ik zou je willen vragen andere mensen die je kent te wijzen op de mogelijkheden tot training, therapie of supervisie en de helende effecten die dat heeft op ons welbevinden. Zou je dat willen doen? Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk tot heden en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm of https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home . Ik heb ervaring met opvang van vrouwen op geheim adres, psychiatrische diagnostiek en (dwang)neuroses. Ik ondersteun je vrij te komen van de psychiatrische en andere etiketten en je leven weer op de rails te zetten vanuit eigen (verborgen) kwaliteiten.

Helder gewaar zijn ontwikkelen of heling van blokkades, oude wonden, depressie. Je zelf kunnen zijn in iedere situatie is mogelijk voor iedereen. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Zie ook het boek “Gestalt benadering, Gestalt in actie” van Fritz Perls, Uitg. De Toorts 1976.

“Als we ons zelf niet kunnen begrijpen in ons voelen en onze sensitiviteit, dan zullen we niet een zelf realiserend leven kunnen leiden”.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s