Begrepen voelen in contact, werkelijk luisteren, de relatie vernieuwen en geinspireerd werken.

Jij kunt ontdekken hoe je de ander de ruimte kunt geven bij zichzelf te komen

Reeds 34 jaar werk ik met de gestaltbenadering en dat blijft me inspireren. Voordien volgde ik het gewone spoor van leren lo, lts, vbo, MW en MW-VO etc. En werkte ik als machine-bankwerker, dragline-machinist, ziekenverzorgende, verpleegkundige B, maatschappelijk werkende en daarnaast de relaties en huwelijken.

Ik kwam in de problemen toen ik vanuit de institutionele omgeving van het psychiatrisch ziekenhuis naar de Sociale Academie ging leren. Daar kwam ik in aanraking met politiserende hulpverlening bij leden van mijn groep, wat ik totaal niet zag zitten.

Ik wilde graag gaan werken met gestalttherapie, door o.a. de teksten “contact is waardering van verschil” en “ik ben ik en jij bent jij”, werd ik diep geraakt.

Door de erkenning van mijn eigenheid, wat werkelijk helend voelt.

Omdat ik zelf had ervaren hoe het voelt als ik wordt uitgestoten ofwel niet geaccepteerd wordt omdat ik enkel de dingen anders beleefde dan de sociale omgeving.

Met als gevolg dat ik sociale dwang tot aanpassing en aangepast doen voelde en nooit echt lekker in mij zelf.

Terwijl ik op dat moment niet in staat was daartegen in geweer te komen. Uiteindelijk vond ik een oplossing voor dat sluipende conflict. Een oplossing voor het verbale geweld van de Sociale Academie in de jaren 70.

Ik besloot te gaan delen hoe ik mij voelde. En dat was voor mij de grote doorbraak. Niet meer gevangen zitten. Ik ging een scriptie schrijven met als titel “Het verbroken gesprek”.

De club van de politiserende hulpverleners in spe, die meer met hun eigen theorie bezig waren dan interesse in hoe de mensen zich kunnen voelen in hun situatie.

Laat staan ze te leren zich vrij te maken.

Ik ging hulpverleningstheorien over uitstotingsprocessen in de samenleving toepassen op de radicale ideologie van mijn mede-studiegenoten.

En dat gaf aan mij ruimte voelen. Ze herkenden wat ik schreef en ze ervoeren dat als niet leuk, dat ik mij uitgestoten voelde door hun. “Het verbroken gesprek”.

Het wonder van ontdekken hoe ik zelf weer de meester(es) van mijn bestaan werd.

 Door de principes van de gestaltbenadering van het leven. Mijn stuur weer in eigen handen nemen en een brug slaan naar anderen.

En dat kun jij ook.

  • Voel jij je ook niet gezien in contact,
  • of wordt je niet gezien in je werk,
  • voel jij je in een hoek gedrukt,
  • kom je niet tot je recht,
  • mis jij het geaccepteerd worden,
  • heb je behoefte aan de bevestiging dat je OK bent zoals je bent,
  • voel jij je moedeloos bij de situatie nu,
  • of heb je weinig inspiratie en ervaar je veel beklemming.
  • Wil je groei in je relatie en uit gekissebis
  • Wil je helderheid in je achilleshiel

Herken jij je in 1 of meerdere punten dan nodig ik je uit jezelf een herkansing te geven en inspiratie te hervinden.

Net zoals ik deed op de Sociale Academie door gelijktijdig de Gestalt Opleidings Training te volgen en met succes verder ging.

Geef jezelf de kans op nieuwe inspiratie, zodat je andere wegen ontdekt om je leven te veranderen. Net zoals ik deed toen ik besloot mijn gevoelens te gaan delen en werkte aan realisatie van “wie ik ben” en wil zijn.

Dit kan met mijn aanstaande training. Want lezen of praten over iets is nog geen doen en werkelijk doorzien en doorvoelen van de situatie of van de blinde vlekken van jezelf.

Werkelijk doorzien en doorvoelen is een zinvolle start, om te weten dat er andere wegen zijn. Andere wegen om je leven te veranderen, om het resultaat te krijgen dat je zo graag wilt. Begrepen voelen in contact, dat er werkelijk geluisterd wordt, je relatie vernieuwen of geinspireerd werken met collega’s.

Dat willen veranderen vraagt concentratie, op wat je wilt en doet. Om zo te ervaren, dat het effect van anders voelen en doen doorwerkt in je zijn, in je denken, je voelen en je handelen.

Een ware doorbraak geeft…

Maak die grote doorbraak voor jezelf en kom vandaag nog in actie. Neem deel aan ons unieke gestaltweekend in Tynaarlo. Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers.

Waarin niet alleen ik, maar ook Hans Roosenbrand, een ervaren collega, jlou ondersteunen in het realiseren van een doorbraak in je leven nu.

Hans en ik zijn zeer ervaren gestalttherapeuten en samen goed voor samen meer dan 70 jaar ervaring. Wat maakt dat wij onnoemelijk veel ervaring en kunde ter beschikking hebben tijdens onze training ten behoeve van jou.

Wellicht vind je het spannend of zie je er tegenop een nieuwe weg in te slaan en onthoud dan dat jij de meester(es) kunt zijn van je bestaan. Als je eerdere negatieve ervaring gehad neem de kans waar daar de ruimte voor te nemen.

Of denk je ”nu nog niet”. Maar wees eerlijk tegen jezelf: wanneer dan wel? Blijf je uitstellen? Wanneer is het dan wel de juiste tijd voor jezelf om in actie te komen. Om jezelf de ruimte te geven waar je recht op hebt. Waar je naar verlangt en voor wilt gaan.

Nu is de kans. Nu is het moment om jouw nieuwe weg te vinden en in te slaan. Met de best mogelijke ondersteuning ooit van niet 1 maar 2 zeer kundig en ervaren therapeuten.

Wacht niet langer  en klik op de groene button:

Uniek Gestaltweekend in de Tynaarloo, Drenthe, Nederland welke ik begeleid samen met een collega Hans Roosenbrand van 28-29 oktober 2016.

 

evert-web-kleinSchoonheid, zuiverheid, groei en bloei.

“Jij kunt ontdekken hoe je anderen de ruimte kunt geven bij zichzelf te komen”.

 

Ik werk met het focus op houding en beweging, gebruik van taal, meditatie, (interne) dialoog zonder oordeel met het delen van het zelf aan de ander, de gestaltformatie, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek en rockmuziek, verkennen van identificaties, awareness, herkenning en in beeld brengen van leefpatronen en wat ter plekke als werkpunt (goal in je leven) ingebracht door de deelnemers. Je zelf terug vinden en hoe meer jij je zelf (her)kent, hoe meer je in staat bent anderen te ondersteunen in hun eigen spoor in dit leven,

In verbinding en ik hoop om jou te ontmoeten op het pad naar realiseren wat je wilt in het dagelijks leven, een inspirende relatie, genieten van succes in je werk en ik wil je graag ontmoeten in de ontdekkingstocht naar de ongelimiteerde kansen en mogelijkheden in het inspirerende “hier en nu” en blokkades los weken,

Melissa Etheridge with Tony Robbins: “I need to wake up and to let go my limited beliefs” Inspirerende video en prachtige song. Klik op ondertiteling.

https://www.youtube.com/watch?v=w5UmjJlm5jk

 

In verbondenheid,

Evert van der Weide, reeds 34 jaar gestalttherapeut en mens,

 

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in Den Haag tot 2007 en achteréénvolgens Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk tot heden en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

 

Zie ook het boek “Gestalt benadering, Gestalt in actie” van Fritz Perls, Uitg. De Toorts 1976.

“Als we ons zelf niet kunnen begrijpen in ons voelen en onze sensitiviteit, dan zullen we niet een zelf realiserend leven kunnen leiden”.

 

In verbondenheid en hartelijk dank voor het lezen van mijn blogartikelen over de afgelopen jaren in “ https://gestalttherapieblog.wordpress.com/ “. Ik ben in Frankrijk bereikbaar op nummer +33627786252, per email of Skype. Ik wil graag aansluiten bij de knelpunten van dagelijks leven, die je als medemens of collega ervaart in relatie, in contact, in werk met anderen, in ondernemerschap. Welke invalshoeken heb jij behoefte aan? Wanneer we in aandacht leren geven aan leven kunnen we het beste boven halen in de mensen om ons heen. Mijn drive is dat ik weet hoe het voelt als je niet volledig tot je recht kunt komen en ik vind het fantastisch om jou te coachen “je zelf te zijn in iedere situatie en te bereiken wat je wilt in de liefde, in de contacten, in je werk, een goed inkomen en fijne maatschappelijke positie”

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com

In Skype: evertvanderweide

In Line: Evert

In Facebook of in Linked: Evert van der Weide

Zie ook de website: www.degeleroos.nl

Een gedachte over “Begrepen voelen in contact, werkelijk luisteren, de relatie vernieuwen en geinspireerd werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s