Een nieuwe start naar een “liefdevolle relatie”.

Awareness in de liefdevolle relatie.

Relationship trust

Hoe voel jij je? Welke achilles-hiel loop jij tegen aan?

Kom je in een herhaling van hetzelfde patroon met een ander? Waar voel jij je in geraakt? Voel jij je begrepen ofwel wil je realiseren dat de ander hoort en ziet wie jij werkelijk bent. Ruimte voelen om te transformeren naar een meer liefdevolle relatie.

 

In een natuurrijke rustgevende omgeving waar het leven niet gehaast is. Ruimte en tijd vinden voor stil staan bij wie je bent en telkens nieuwe facetten ontdekken over je zelf in de natuur rond Treignat.

Doorzien van de automatische reactiepatronen. Met liefdevolle aandacht en respect voor je zelf, de mogelijkheden creëren je op een ander niveau uit te drukken. Hartscontact te herstellen. In de vrije dialoog gevoelens onderzoeken en er woorden voor vinden die zuiver uit te drukken. En dan je realiseren dat je er helemaal mag zijn in wie je bent. Je schoonheid, je puurheid tot uidrukking brengen en de opening naar de ander. Doorstroming van liefdesenergie.

Ik zie wat ik doe en als ik zie wat ik doe kan ik anders doen. Tot dan verborgen gevoelens ruimte en aandacht geven zonder dat ik verstoord wordt door brein-construkties van denken.

 

Nu terug naar dat moment dat jij je partner pas leerde kennen en de gevoelens van openheid en liefde voelde. Daar kun je naar terug als je wilt. Veilig, gewaardeerd en verbonden voelen in je relatie.

  • Dat kan door praktische gesprekken te voeren en aandacht te geven hoe dat voelt.
  • Door negativiteits belevingen in de relatie te verkennen in jezelf en deze te elimineren door nieuwe inzichten b.v. omzetten in het tegendeel.
  • Dagelijkse gedachtenspinsels te delen en te verhelderen. Voorbij te laten drijven als wolkjes.
  • Omzetten van uw frustratiesgevoelens over wat niet gebeurt veranderen in verlangens tot uitdrukking brengen.
  • Liefdevolle attentie geven aan je relatie
  • Oefenen met eigen gewaarzijn te delen zonder kritiek of oordeel.
  • Luisteren naar de woorden en wat je achter de woorden kunt horen.
  • Gebruik jou relatie voor het veranderen van je denken en meer vreugde.

 

De komende maanden geef ik weekendtrainingen “liefdevolle relaties” voor mensen van ongeveer dezelfde leeftijd en voor paren die samen willen werken aan hun relatie paar-trainingen van enkele dagen met sessies en oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Relatie training

In deze relatie-trainingen kun je met behulp van gestalt-principes nieuwe ontdekkingen doen “op de weg naar een liefdevolle relatie en de echte ander ontmoeten”. De eigen vaardigheden, waar wellicht het contact mee verloren is geraakt door opvoedings- en educatieprogramma’s het contact mee herstellen. Wanneer we kunnen oefenen met herkenning van “denk en doe”patronen, “taalpatronen” en “zuiver w a a r n e m e n in het nu” en als je liefdevol waar neemt krijg je de bewuste keuze te oefenen met anders te doen. De relatie voedend kunnen maken. En dan wordt de ontspanning voelbaar.

Ieder van ons heeft dat diepere inzicht al bij zich. Door de dagelijkse druk en het effect van levensgebeurtenissen kom je daar vaak niet bij. Training dient om te concentreren en te ontdekken wie je in essentie bent: de weg naar menselijk ondernemer zijn in je bestaan. Dit brengt jou wijsheid, kracht, leiderschap. Je leert oordeelloos communiceren en conflictbeheersing. Zodat je jouw levenslust ten volle kunt benutten, in je relatie, in je werk en in de dagelijkse contacten. De gestalt training kan eveneens individueel, middels relatie-gesprek of in middaggroep, weekend of een intensieve weektraining.

Ik ben Evert van der Weide , nu 72 jaar, ik woon in Frankrijk, ik heb nu 35 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand. Ik werk wederom samen met Margreet Verweij in Nederland.

Voor info en data kun je mij emailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Daarna krijg je info of een inschrijfformulier en je ontvangt 14 dagen van tevoren de routebeschrijving.

Voor inspiratie: “You are so beautifull” van Joe Cocker: https://www.youtube.com/watch?v=DHUejgwOyHI

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s