Gestalt- herfstweekend “liefdevol contact” 27-28 oktober 2017.

relatie liefdevolIk ben ik en jij bent jij. Waardering van verschil.

Herken jij dat ook dat we in contact in herhalingspatronen komen van op elkaar reageren. Dat je wel zou willen ontsnappen uit deze manier van op elkaar reageren en helder inzicht verwerven hoe dat anders te doen. Stuur in eigen handen nemen om de verbinding en liefde te herstellen.

Ik heb de hele dimensie aan de gevoelens en de beperkingen waar we tegen aan lopen in contact, relatie of werk zelf ook mee gemaakt en ik heb de kans aangegrepen te werken aan helder inzicht, invoelen en daardoor verandering. Ik kwam weer thuis in mijzelf en ik heb ontdekt hoe belangrijk het is om aandacht te leren geven aan het niet weten wat je voelt, gevoelens verkennen en dat een duidelijke plek te geven in de leef situatie. En dan ontdekken hoe handen en voeten kunnen geven aan wat in mij leeft, waardoor de ander mij beter begrijpt en in kan voelen. Directer en duidelijker kunnen uiten, situaties uit het dagbestaan doorzien middels zuivere waarneming los uit de maalstroom van het denken en opgelopen indoctrinatieprogramma’s uit onderwijs of opvoeding.

Oefenen en ontdekken in een natuurrijke rustgevende omgeving waar het leven niet gehaast is. Ruimte en tijd vinden voor stil staan bij wie je bent en telkens nieuwe facetten ontdekken over je zelf en waarnemen bij je partner in de natuur rond Treignat.

Doorzien van het automatische op elkaar reageren. Met liefdevolle aandacht en respect voor je liefdevolle zelf, de mogelijkheden creëren je op een ander niveau van taal uit te drukken. Hartscontact te herstellen. In de vrije dialoog kun je zonder oordeel gevoelens onderzoeken en er woorden voor vinden die je zelf tot zuivere expressie brengen. En dan je realiseren dat je er helemaal mag zijn in wie je bent in contact met die ander. Je schoonheid, je puurheid tot uitdrukking kunnen brengen en openen naar de ander. Doorstroming van liefdesenergie.

Nu terug naar dat moment dat jij je partner pas leerde kennen en de gevoelens van openheid en liefde voelde. Daar kun je naar terug als je wilt. Veilig, gewaardeerd en verbonden voelen in je relatie.

  • Dat kan door praktische gesprekken te voeren en aandacht te geven hoe dat voelt.
  • Door negativiteits belevingen in de relatie te verkennen in jezelf en deze te elimineren door nieuwe inzichten b.v. omzetten in het tegendeel.
  • Dagelijkse gedachtenspinsels te delen en te verhelderen. Voorbij te laten drijven als wolkjes.
  • Omzetten van uw frustratiesgevoelens over wat niet gebeurt veranderen in verlangens tot uitdrukking brengen.
  • Liefdevolle attentie geven in de relatie door awareness.
  • Oefenen met present te zijn in eigen gewaarzijn en te delen zonder kritiek of oordeel.
  • Luisteren naar de woorden en wat je hoort in de klank achter de woorden.
  • Gebruik de relatie voor het veranderen van denken en meer levensvreugde.

Relatie training

In deze relatie-trainingen kun je met behulp van gestalt-principes nieuwe ontdekkingen doen “op de weg naar een liefdevolle relatie en de ander echt ontmoeten”. De eigen vaardigheden, waar wellicht het contact mee verloren is geraakt door opvoedings- en educatieprogramma’s het contact mee herstellen. Wanneer we kunnen oefenen met herkenning van “denk en doe”patronen, “taalpatronen” en “zuiver w a a r n e m e n in het nu” en als je liefdevol waar kunt nemen kun je de bewuste keuze oefenen met anders te doen. Jij kunt de relatie voedend maken. Ontspanning waarneembaar.

Ieder van ons heeft dat diepere inzicht al bij zich. Door de dagelijkse druk en het effect van levensgebeurtenissen kom je daar vaak niet bij. Training dient om te concentreren en te ontdekken wie je in essentie bent: de weg naar menselijk ondernemer zijn in je bestaan. Dit brengt jou wijsheid, kracht, leiderschap. Je leert oordeelloos communiceren en conflictbeheersing. Zodat je jouw levenslust ten volle kunt benutten, in je relatie, in je werk en in de dagelijkse contacten. De gestalt training kan eveneens individueel, middels relatie-gesprek of in middaggroep, weekend of een intensieve weektraining.

evert-web-kleinIk ben Evert van der Weide , nu 72 jaar, ik woon in Frankrijk, ik heb nu 35 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand. Ik werk wederom samen met Margreet Verweij in Nederland.

Voor info en data kun je mij emailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Daarna krijg je info of een inschrijfformulier en je ontvangt 14 dagen van tevoren de routebeschrijving.

Voor inspiratie: “Make you feel my love” van Adele: https://www.youtube.com/watch?v=0put0_a–Ng

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweekend “naar een liefdevolle relatie” 27-28 oktober 2017 in Frankrijk

Inschrijven voor 1 oktober 2017

 

Foto in de omgeving van Treignat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s