Gestalt-video-groep start

In deze periode van opgesloten zijn of beperkt worden in je eigen woonruimte en in je leefomgeving zal het niet meevallen om bij jezelf te blijven, geconfronteerd te worden met alleen voelen of de spanningen die optreden van samen zijn met naasten in een kleine ruimte. Conflict, onwel voelen, niet gezien voelen, behoefte hebben aan aandacht. En hoe dan als je niet voelt dat er attentie is voor wat in je leeft?

In sommige situaties kun je ontdekken dat je onwelkome gevoelens naar de achtergrond geschoven hebt.

Ontdek welke energie en kracht vrij komt als je er een helder licht laat schijnen op moeilijke situaties en weer open deuren ter beschikking kunt krijgen.

Als jij gewaar wordt wat blokkeert, wat belemmerd en wat leidt tot immobiliteit, of waarom je soms in gevoelige situaties uit je vel springt. Waar zuiver gewaar zijn de sleutel kan zijn om bewust te kiezen welke actie je neemt ten dienste van jezelf en de mensen om je heen.

Helder zicht op hoe je verstrikt bent geraakt met bepaalde manieren van reageren en denken, (je blue-print) kan je in “bewust zijn” bevrijd doen voelen, kunt oude patronen los laten en een kiezen voor een nieuwe weg van leven in vrij zijn in eigen beheer. De ondernemer van je bestaan.

De hulpmiddelen van zijn:

Oefenen met luisteren zonder te oordelen, kijken zonder te interpreteren, aandacht voor voelen in je binnenwereld en waar je staat in het geheel.

Ieder ervaren negatief gevoel heeft de kiem tot spirituele groei in zich en wacht op voedende druppels.

De taal kan als instrument helen of kan zelfvertrouwen ondermijnen. Als we taal gaan gebruiken als voedend instrument in contact en ontdoen van de opgelopen historische beperkingen van de “denk” dooddoeners, zoals een dubbeltje wordt nooit een kwartje, (ik zal je verklappen dat ik geen dubbeltje ben en ik ben geen kwartje, ik ben een mens als een diamant met talloze facetten en dan voel ik de ontroering van de herkenning) dan ontstaat er inspiratie, opening en kan onze levensenergie weer gaan stromen. Ik werk met gewaar zijn in dialoog, de verbinding herstellen met het hart middels aandacht en attent zijn op wat gebeurt in ons zelf (vanuit de onmacht naar kracht), een brug slaan naar de ander, vanuit afwachten stappen zetten die voedend voelen in de ontmoeting. Vanuit langs de kant blijven staan en analyseren naar de keus maken naar in het leven te stappen. Deelnemen b.v. ik spreek je direct aan, ik ga in de dans, ik doe……..

En bekwaam aanwezig zijn in hier en nu kan ook aanwezig zijn in een situatie zonder actie.

 Laat van je horen, vraag informatie over dag, tijd, uren en of maak een afspraak

Groeten van Praktijk voor Gestalttherapie: De Gele Roos 

Evert uit Frankrijk

Zie ook www.degeleroos.nl of https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/ voor meer info. Of google met “Evert van der Weide”

Telefoon: +33627786252 of email: degeleroos@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s