Gewaar zijn zonder oordeel, vrij worden van vastgeroeste patronen

Vrij voelen in contact, relatie, werk

Vrij voelen in je zelf kan bij het doorzien van vastgeroeste gedrags- en/of denkpatronen. Weer kunnen zien dat je oneindig meer bent dan denkpatronen, negatieve gevoelens waarin je terecht komt. Eigen waarde herontdekken en dat mensen echt geïnteresseerd zijn in wie je bent. Jij hebt waarde. En dat weer kunnen voelen.

Ik heb een langdurige opleiding en training gevolgd en geïnvesteerd in eigen persoonlijke ontwikkeling en het mooie is dat bij leven in het hier en nu de ontdekkingen en leerervaringen door blijven gaan naar een steeds dieper level en op hoger bewustzijnsniveau.

Dagelijks krijgen we ontelbare adviezen over elk facet van ons leven etc. en dat noem ik brainwave, want er wordt niet stil gestaan bij wat  a a n w e z i g  is ………… in het hier en nu. Als jij je negatief voelt ofwel pijn ervaringen hebt, wat kun je dan met een advies van positief denken? Want dat is de ontkenning van hoe jij je nu voelt en dan kom je in het gevoel dat je iets niet goed doet. Denken en doen is niet goed? Dank je de koekoek. Bull-shit dus. Wat nodig is dat je helder krijgt waardoor iets voor jou negatief voelt. En als je invoelt en begrijpt waardoor iets voelt zoals het voelt en de erkenning en support ontvangt van iemand die zuiver met je meekijkt, zich kan invoelen, zodat je voelen handen en voeten krijgt (iedere situatie is anders) dan wordt weer zichtbaar hoe jij aan het roer kunt gaan staan van je levensboot. Kun je weer je eigen route bepalen. Gaan staan achter jezelf en daar de kracht uit putten doordat je nieuwe keuzen maakt in dagbestaan. Negatieve ervaringen of gevoelens van pijn kunnen erkennen om van te leren. Worden daardoor positief want we ziet nieuwe kansen om een frisse wending en betekenis te geven aan ons leven en onze ervaringen.

Graag wil ik attentie vragen voor de power van werken in een gestaltgroep. Het unieke van de gestalt-groep is dat alle aandacht geconcentreerd is op de persoon die eigen situatie exploreert en van iedere deelnemer in de groep support krijgt vanuit een diepere gevoelslaag opdat de werker weer bij de eigen ik-kracht komt, bij het echte zichzelf zijn, afleren van de leerprogramma’s uit opvoeding en onderwijs van hoe het hoort. Op het moment dat iemand in de gestaltgroep het contact met het eigen hart en eigen willen hersteld dan is dat voor iedere deelnemer voelbaar en zindert de beleving van eureka door de hele groep en ieder haalt uit het werk van de werker de herkenning van de leefpatronen zijn of haar eigen nieuwe inzichten over hoe knelpunten in contact werken.

Nu een klein verhaal: In dagelijks leven zijn we vaak met straffen en belonen opgevoed door ouders, school en opleiding en in organisaties.

Een farmer uit de USA ging een test doen met een kudde paarden. Hij had een prachtig groot weiland en hij rasterde de helft af met een omheining van schrikdraad. De paarden gingen vrij en onschuldig grazen op het weiland en merkten tot hun schrik dat als zij de elektrische draad raakten dat ze een elektrische schok voelden. Als gevolg daarvan gingen ze vermijden dat ze de draad raakten. Ze bleven lustig grazen in het groene gras tot alles op was en knaagden de laatste resten van het kaal gegeten grasveld. De farmer ging het elektrisch afzetten van de draad in het midden van het veld en liet de draad iets zakken zodat ze er gemakkelijk over heen zouden kunnen stappen naar het nieuwe gras. Je kunt wellicht raden wat er gebeurde. Een prachtig stuk mals grasland werd niet gezien door de paarden, want ze wisten van de historie dat als ze de draad in het midden van het zouden raken ze een enorme elektrische schok zouden voelen. Ze leden honger terwijl de voeding onder bereik was.

Schoonheid, zuiverheid, groei en bloei. Ik beleef het leven elke dag als een ontdekkingstocht naar meer spirituele ontplooïng in het nu. Op elk moment in je leven kun je ermee beginnen. Een herkansing. Het is nooit te laat. Beter nu dan morgen. Zet die eerste stap en ontdek hoe het voelt als er gewerkt wordt met dialoog zonder oordeel en je de ruimte voelt om te zijn wie je in essentie bent. De eigen ruimte van vrij voelen ontdekken. Erkenning van voelen. In waarheid kunnen zien wat ik doe heelt oude wonden.

Ik nodig je uit voor inspirerende gestalt-workshops in Thailand of Frankrijk. Aanmelding is vroegtijdig mogelijk. Meld aan voor info over programma en inschrijving met vermelding van de kwaliteiten die  je meer wilt ontwikkelen of ter beschikking wilt krijgen in dagelijks leven.

Heb je vragen of wil je eerst een persoonlijk gesprek via Skype, Zoom, Messenger of Line. Stuur mij een sms of email voor een gratis afspraak en/of een kennismaking voor je beslist tot deelname aan een activiteit.

Gestaltweek in Khao Kalok te Thailand of Gestaltweek in Auvergne  te Frankrijk.  Werken aan je vermogens bekwaam te reageren in de dagelijkse situatie. Dat is: investeren in je zelf.

Activiteiten en trainingen voor mensen die zichzelf willen kunnen zijn in elke situatie en het vermogen tot een werkelijke voedende dialoog met de ander willen ontwikkelen. Willen ontdekken welke wijsheid verscholen ligt achter de dagelijkse reactiepatronen. Jij bent al ok en hebt de mogelijkheid te onderzoeken hoe het komt dat je dit soms niet voelt. En dan……. de ondernemer worden van je bestaan. Het stuur in handen nemen……….. op weg naar jouw bestemming

In verbinding en heel fijn om jou te ontmoeten op het zeg naar het licht en de ontdekking van jouw mogelijkheden in dagelijks leven,

Evert van der Weide

Reacties zijn welkom.

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm Al reeds 36 jaar werk ik reeds met de gestaltbenadering van leven. Zie https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home

Helder gewaar zijn ontwikkelen of heling van blokkades, oude wonden, depressie. Je zelf kunnen zijn is mogelijk voor iedereen. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Zie het boek “Ken Uw Zelf” van Perls, Goodman en Hefferline. Uitg. Bert Bakker

“It’s surprising how many persons go through life without ever recognizing that their feelings toward other people are largely determined by their feelings toward themselves, and if you’re not comfortable within yourself, you can’t be comfortable with others.”

Sydney J. Harris

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype: evertvanderweide

Zie ook de website: www.degeleroos.nl   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s