In de dialoog, heling in contact.

Awareness heals

Om in dialoog te gaan is de bereidheid nodig te reflecteren op jezelf. Eigen waarnemingen te delen b.v. ik voel angst, ik merk dat mijn gevoel op slot gaat, ik merk dat ik ga denken etc. Ik hoor in de klank van je stem…. Delen aan de luisterende ander. “Een luisterend oor heelt”

Ervaringen delen vanuit je binnenwereld in contact met de ander. Je kwetsbaar opstellen door gevoelens te delen is in werkelijkheid in je kracht gaan staan van wat jij voelt. Ik voel wat ik voel en ik onderzoek mijn voelen op ervaringen of gebeurtenissen uit verleden in heden en wat ik vrees voor de toekomst.

Onderzoek in jezelf wat je voelt en deel de eigen waarneming. Reflectie. Een kans geven voor herkenning van je ware zelf.

In dialoog gaan is luisteren met je hart. Gevoelens verkennen. Reflecteren op wat je voelt, wat je denkt en welke patronen je herkent in je zelf. Accepteer je deze patronen of veroordeel jij deze? Hoe ga je met je zelf om. Dat bewust zijn is vaak onder gesneeuwd door het denken. Vaag voelen we wel dat er meer is. Aandacht geven aan je bewegen en wat je kunt ontdekken. Welke “oude stemmen” in je hoofd, belemmeren jou te doen wat je zou willen doen.

Geef aandacht aan de volgende vraag: “Waar ben ik?” En dan de volgende vraag: “Waar wil ik naar toe?”

.

Waar ben je? In het denken in een andere plaats, andere tijd, waar zijn wij met ons bewustzijn? Zijn wij in contact met de wereld, in contact met onze innerlijke zone, zijn wij in de midden-zone van het denken en het fantaseren of zijn we volledig in contact met ons zelf en wisselen wij uit met de buitenwereld. In de microkosmos van de sessie met een groep of een individueel consult zoeken we naar het gewaar zijn in het hier en nu. Dat is in dialoog gaan  ……… dat is de beleving uitwisselen, wat merkbaar en voelbaar is in het nu van de situatie. Dat is gewaar zijn van de klank van de stem, van de toonhoogte van het woord, van de houding en de hoorbare emotie in de reacties van het nu. Op het moment dat we de emotie horen in de stem van de ander en we voelen wat aanwezig is. Geven we onze waarneming en acceptatie aan de ander dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Er is doorstroming en contact en dientengevolge bevestiging in het zijn. Dat geeft ware heling.

Persoonlijke noot: Ik hecht waarde aan echt luisteren naar de ander en dat is niet doen alsof we luisteren en ondertussen bezig zijn met eigen gedachtenspinsels. Luisteren is een actie om ons actief te concentreren op wat we horen en voelen in ons zelf. Horen is als de klanken en de woorden van de ander binnen laten komen en wat merken wat gebeurd in ons zelf.

Opeens de kwantumsprong in bewust zijn. Er klikt iets en alles valt op zijn plaats. We zijn op het pad naar onze bestemming.

De volgende verschillende programma’s (zie link hieronder) biedt ik aan om de eigen antwoorden te vinden op jouw levenssituaties. Openingen creëren in situaties die voorheen totaal geblokkeerd waren.

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Gestaltweekend in de Auvergne, Frankrijk. Data volgen. Later in Thailand. Vraag folder en info.

Ik nodig jou uit «Voornaam» om de uitdaging aan te gaan en te werken aan zijn vrij komen van je belemmeringen in een andere omgeving vrij van jouw huidige leefsituatie. Vraag info. Video-calling vanuit je huis is ook mogelijk.

Ik werk met beweging, gebruik van taal, meditatie, (interne) dialoog met de delen van het zelf of de ander, de gestaltformatie, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek, verkennen van identificaties, awareness, herkenning en in beeld brengen en uitspelen van leefpatronen en wat ter plekke boven komt of ingebracht door degene die deelneemt. Tevens met support als de chaos niet te overzien lijkt en enkel de ondersteuning in een veilige situatie nodig is. Hoe meer jij jezelf terug vindt, hoe meer je anderen op een dieper level kunt begrijpen en ondersteunen.

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en de herinnering aan jouw kansen en mogelijkheden in dagelijks leven,

Fritz Perls: “Everything is awareness proces”

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

Ik vind het fijn als je iets van jouw ervaringen wilt delen. Jij bent welkom.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home.

Helder gewaar zijn ontwikkelen of heling van blokkades, oude wonden, depressie. Je zelf kunnen zijn in iedere situatie is mogelijk voor iedereen. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Zie het boek “Gestalt benadering, Gestalt in actie” van Fritz Perls, Uitg. De Toorts 1976. 

“Als we ons zelf niet kunnen begrijpen in ons voelen en onze sensitiviteit, dan zullen we niet een zelf realiserend leven kunnen leiden”.  

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Messenger, Whatsapp +33627786252 of Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide

Zie ook de website: www.degeleroos.nl    

Hoor je me nog…..?

Weet je nog waar ik heen wilde? Of ben je het allemaal vergeten of heb je het verdrongen…. Ja kleine meid,er was dat diep gewortelde verlangen om mensen in contact te zien met hun diepere emoties. Je vader en je moeder in contact te zien met hun hartsenergie. Durf je het aan te gaan en voor dat diepgeworteld verlangen te gaan . En mijn verlangen te volgen en een eigen praktijk te starten als therapeut. Ja ik wil…Ik vind het dood eng! Maar ik wil! Luister, luister naar het lied van mijn hart.

Luister luister naar mijn Hartsverlangen… ja ik wil… Ik ga het doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s