Liefdevolle aandacht, voor al je (kwetsbare) gevoelens.

Voelen ik wordt gezien, ik mag er zijn

Welkom bij deze wekelijkse email over leven in gewaar zijn.

Een kans voor herstel van energie! Iemand die naar je luistert en hoort wat je in diepste wezen wilt realiseren.

Bijdragen aan het zichzelf kunnen zijn van anderen.

Ik hoef niet te berusten in een dead live als ik durf te kijken naar hoe ik mezelf belemmer, hoe ik blokkeer, ik kan een nieuwe stap zetten in de relatie, in het contact. Ik nodig jou uit mee te gaan op deze inspirerende reis en vrij komen van belemmeringen. Ik bied jou het eerste consult gratis, zodat jij kunt ervaren hoe het is aan het roer van een nieuwe bewuste weg van leven, waar ruimte is voor wat jij voelt en ik kan zijn.

  • Ik neem als voorbeeld het patroon van aanvallen voelen en je verdedigen tegen de aanval of in de hoek gedrukt voelen. Als ik niet mijn voelen exploreer en daar handen en voeten aan geef, dan zal ik mezelf verdedigen tegen de in mijn voelen onterechte bejegening. Ik voel mij aangevallen en ik zal dan mijn positie verdedigen, want ik heb geen negatieve intentie (niveau van bedoelingen). De ander voelt zich door deze reactie niet gehoord, want die heeft niet de bedoeling negatief te doen, maar spreekt uit wat in het hoofd opkomt (denkprocessen). Ik voel een blokkade in contact, want ik zit in een automatisch aanval-reactie patroon en ik kan mij niet vrij bewegen. De ander denkt alles te weten met de denkconstructie. In deze situatie die in dagelijks leven talloze malen voorkomt tussen mensen is er geen contact. Enkel strijd tussen de beleving en het denkmodel. Ofwel de kaart is niet het gebied.

Ik kan mijn leven weer in eigen beheer nemen. Een nieuwe weg.

Wat nodig is  g e w a a r z i j n  van wat gebeurt in mijzelf en de vrijheid verwerven de taal van het hart (betrokkenheid bij jezelf en ander) te spreken. Los komen van indoctrinaties (hoe goed bedoeld ook).

Ik merk dat als mijn emotionele stofwisseling stroomt, dat ik mij open voel en dat als door een wonder allerlei gebeurtenissen voelen als geschenken op de weg de ik ga.  Gevoelsblokkades zijn weg, ik voel energie en ik voel mij betrokken bij leven.

Ik kan ook concentreren als Deepak en een intentie hebben en daar op vertrouwen. Nu ja intenties heb ik genoeg. Ik heb veel baat gehad bij werkelijk doorvoelen van de situatie met hulp van een gestaltopleider “Wat doe ik?” en daar op aangesproken worden met de liefdevolle intonatie van acceptatie, want dan kan ik ook liefdevol kijken naar mezelf en herkennen wat ik doe. Ik heb het dan niet over denken wat ik doe, maar werkelijke confrontatie met wat ik doe in het moment van het nu en wat het effect is van wat ik doe op anderen.

Wat doe ik als iemand depressief is in mijn omgeving? Ik wil graag gelukkige mensen om me heen. Als ik echter totaal geen energie voel om iets te doen, wat doe ik dan? Ik wil niet iemand die mij probeert op te peppen, want ik voel geen energie. Ik wil wel licht in de duisternis en acceptatie en begrip zonder oordeel, want dat geeft  mij ruimte te mogen zijn met depressief voelen. Mij zelf begrijpen beroert mij en geeft mij de mogelijkheid te kiezen. Als ik kan zien wat ik doe, kan ik beslissen en heb ik de keuze tussen iets doen of iets niets doen. Als er weer licht komt aan de einder, dan kies ik voor gaan in het licht. Voor perspectief, voor zin in leven, voor doen, verbinding maken, contact voelen dat ik leef.

Ik werk met jou aan het herstellen van de verbinding tussen brein en body. De dialoog herstellen met je diepere zelf en daar ruimte voor nemen in het contact met anderen. Leven is kort en neem nu je kans in plaats van te blijven afwachten. Elk signaal van je lichaam, ieder gevoel en elke frustratie geeft een kans op herstel als je terug keert naar gewaar zijn en uit de plat gelopen paden komt, van het denken.

Gestaltweek in Treignat in Frankrijk (datum komt) Samen met anderen op het pad van bewust zijn. Met support, herkenning, delen en doorwerking van blokkades vrij voelen als nooit tevoren in contact. Realiseren van je levensdoelen.

Gestaltweek in Khao Kalok in Thailand. (december 2020). Werken aan je mogelijkheden en kansen creëren in dagelijks bestaan. Klik op de blauwe teksten. Nieuwe folder komt.

In september 2020 zal ik starten met een 14 daagse video-gestalt-groep op de woensdag middag van 13.30 tot 17.00 uur.  Voor mensen die zichzelf willen kunnen zijn en het vermogen tot de werkelijke voedende dialoog met de ander in eigen beheer willen ontwikkelen. Willen ontdekken welke wijsheid verscholen ligt achter ons dagelijkse uitingen. Ontcijferen en gaan verstaan in zijn essentie. 

Rennen in Treignat Frankrijk en in Thailand aan het strand. Doe je mee Margreet? 

We werken gewoonlijk met zitten in een kring en daarnaast ook met andere vormen van beweging en ontwikkelen van gewaar zijn. Individueel of in een groep.

Evert van der Weide

De komende 2 maanden geef ik 70 % korting op het intake- of kennismakingsgesprek in Treignat, Khao Kalok of via Skype of Line dus tot 01-09-2020.

N.B. Als je meer wilt weten over mijn kennis en kunde klik dan op onderstaande pagina. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk, soms training in Nederland. Geef je op

Klik op: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm

Heling van blokkades, oude wonden, depressie, Voel jij je down, geen energie, verdrietig, ellendig, onderuit gehaald, gefrustreerd, niet gezien of gehoord. Neem contact met me op. Kom samen met anderen oefenen en ontdekken. Ik sta er niet alleen voor. Herkenning, verbondenheid. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Zie het boek “Ken Uw Zelf”. Uitgeverij Bakker.

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype: evertvanderweide. Ook video-calling individueel of in een groep. Messenger, Whatsapp, Zoom.

Zie ook de website: www.degeleroos.nl   

Ken je meer mensen die geïnteresseerd zijn in werken aan de eigen persoonlijke vaardigheden in contact, vriendschap of werk? Stuur deze email aan hun door of geef hun emailadres op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s