Vrij komen uit je denkraam, in de power van doen.

Gooi een steen in de vijver en de rimpels komen vanzelf

Een reminder  aan het zelf bepalen hoe jij je leven kunt leven en daar doelbewust en attent richting aan kunt geven. Alles is mogelijk voor jou. Het pad van bewust zijn in de kracht van het nu. Alle wijsheid is reeds in de echte zelf en vraagt alertheid middels de signalen van de zelf in de situatie. Dat is hier zijn, dat is nu zijn. Dat is attentie voor positief en negatief. Ik kan je daar vele tools voor aanreiken, waardoor jij meer jezelf kunt gaan voelen.

Wat nodig is uit de mist van het vele denken over het leven te komen en terug naar waar neming in het voelen in het hier en nu. Terug komen bij de zintuigelijke waarneming en de tools die je nu ter beschikking hebt zoals onderzoeken en ontdekken welke gevoelens jij hebt en er een kloppend woord aan geven en dan handen en voeten aan je voelen geven ofwel als voorbeeld:

Mijn en jouw lichaam, geest en spirit zijn geen afzonderlijke onderdelen, maar een geheel.

Door al de verschillende denkmodellen over de werkelijkheid, geestelijke gezondheid zoals door wetenschappers, psychologen, psychiaters en andere –gogen raak je het contact met de deskundigheid en wijsheid in jezelf kwijt. Jou intuïtief vermogen. Zij maken een model van de werkelijkheid om deze in beheersbare kaders te leiden. En dat denken werkt prima voor het besturen van een land? of een dorp? of behandelen met medicijnen?, maar leidt af van wie jij in werkelijkheid bent. Jij bent geen diagnose, je leven heeft een zinvolle samenhang. Het geheel is meer dan de delen. Elke frustratie geeft een kans op vernieuwing.

Jij bent een heelheid en je kunt de aanwezige wijsheid in de zelf terug vinden door je aandacht te richten op wat  w a a r n e e m b a a r  is in hier en nu, voorbij het denken.  Op het moment dat jij ontdekt hoe je in een situatie staat en met aanvaarding of in waarheid ziet welke (onbewuste?) keuzen je (hebt ge-) maakt in leven  ontstaat er een Eureka……..beleving. Het kwartje valt.

Wat ook nodig is een veilige omgeving om te oefenen zonder oordeel en met support en niet langer terug te hoeven trekken achter een verklaring of een verdediging van jezelf.

  • concentreren op de situatie nu. Wat doe je nu? De beleving, de gevoelens en de emoties geven een signaal in het moment en als je niet bij deze belevingen kunt komen kan het zijn dat je ronddoolt in de sluier van het denken. Neem een situatie waar jij je onterecht bejegend voelt. Ga de volgende oefening doen: “heen en weer gaan tussen voelen en denken”. Doe het op een rustige plek waar jij niet gestoord wordt.

Wat nodig is het goddelijke – de ziel terugvinden in jezelf en respect te ontwikkelen voor de signalen die aanwezig zijn en daarmee in dialoog te gaan. Als de signalen van het lichaam, het brein met de mogelijkheid van het denken en de ziel samen werken dan is heel voelen in jezelf het resultaat. Als er tekenen zijn van disharmonie door ongemak, pijn, depressie, angst of ziekte dan is dat een vorm van feedback van het lichaam. Als wij op een holistische wijze kunnen kijken naar de signalen van het zelf, dan kan onze gezondheid, heelheid en ziel in balans komen. Kunnen medicijnen overbodig worden. Kunnen we vol van energie vliegen door bergen en door dalen. Leve het leven.

Als het lichaam je niet het gevoel geeft je vriend te zijn, dan is er gebrek aan bewustzijn. Awareness ofwel gewaar zijn heeft een enorme kracht. Is aanwezig in elke cel. Bewustwording is het onzichtbare, stille middel waarmee je lichaam weet wat je geest denkt en tegelijkertijd feedback van het lichaam stuurt, zodat de geest zich gesteund voelt en begrepen. Een uniek beleving als je terug komt bij de heelheid voelen in het zelf. Dat is thuiskomen in jezelf.

Ik rijdt in Thailand uit Bangkok op de snelweg naar zuiden en ik voel mij opeens volledig thuis in mijzelf (2007).  Grandioze ervaring van heel voelen.

De wederzijdse ondersteuning van lichaam en geest creëert een staat van gesetteld voelen in jezelf. Bij het kiezen voor een bepaalde oplossing of gedrag vraag dan eens aan je lichaam: “Hoe voel jij je hier over?” Als het lichaam jou een signaal van fysieke of emotionele nood geeft verken wat de handen en voeten zijn van je voelen. Krijg jij een comfortabel gevoel gaat dan door in contact met anderen. Kijk naar het geheel ofwel het hologram. Heb je een vaag gevoel dat er iets niet klopt, verken het en zoek ondersteuning bij het ontdekkingsproces als je het niet helder krijgt.

Jij bent groot in verscheidenheid. Jij bent uniek. Jij kun je open stellen voor wat is. Jij kunt een lichtje laten schijnen in duisternis voor je zelf en anderen assisteren bij zichzelf te komen. Jij kunt je zuivere gewaar zijn daarin trainen. Verschil waarnemen tussen de eigen beleving en verwerking, het effect daarvan en die van de ander. Verschil tussen fantoompijn en de situatie nu.

Ik nodig je uit een lijstje met mij te delen met wat op dit moment positief en negatief is in je leven en waar je een doorbraak wilt realiseren in beroep of persoonlijk leven.

Evert

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide. Sinds enkele jaren werk ik ook met videobellen via Zoom, Skype, Whatsapp, Line of Messenger.

Zie ook de website: www.degeleroos.nlGestaltweek in Frankrijk (data volgt) en Gestaltweek in Khao Kalok in Thailand. (data volgt).

Ken je meer mensen die geinteresseerd zijn in werken aan de eigen persoonlijke vaardigheden in contact, vriendschap of werk? Stuur deze mail door of geef emailadres op.

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk tot heden en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home . Ik heb ervaring met opvang van vrouwen op geheim adres, psychiatrische problemen en (dwang)neuroses. 

Heling van blokkades, oude wonden, depressie, je zelf kunnen zijn is mogelijk voor iedereen. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Kom tot je zelf en je komt thuis. Tot ziens in verbondenheid. De taal is een krachtig middel om terug te komen bij jezelf. Geef ik volgende keren enkele voorbeelden van. Zie o.a. het boek “Gestaltbenaderingen bij het counselen”.

Wil je mijn  artikelen terug lezen: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt benadering, Gestalt in actie” van Fritz Perls, Uitg. De Toorts 1976. 

“Als we ons zelf niet kunnen begrijpen in ons voelen en onze sensitiviteit, dan zullen we niet een zelf realiserend leven kunnen leiden”. Ik noem dat awareness ontwikkelen en expressie geven voor wat leeft in je zelf naar eigen keuze en op de plaats waar jij wilt.

Zie ook de website: www.degeleroos.nl    

Heb je relatie(s) die geïnteresseerd zijn in werken aan de wie je in oorsprong bent in contact, vriendschap of werk middels de gestaltbenadering? Stuur deze email aan hun door.

Een gedachte over “Vrij komen uit je denkraam, in de power van doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s