Negatief voelen – ontdek je eigen guru

Helderheid, gewaar zijn wat is, één voelen

In de huidige tijd lijkt soms wel alsof negatief voelen verboden is, omdat alles gericht is op het positief kunnen zien. Nu in werkelijkheid bestaat positief enkel omdat er negatief is. Twee tegenpolen van dezelfde medaille. Als je de magie van dat negatief voelen kunt verkennen, dan kun je wellicht je kracht herwinnen. Is stappen uit de verdeling in zwart en wit. Is vaak of….. of……… en dan gewaar zijn van de gevangenis van het denken, waar je heen en weer schommelt zonder te ervaren wat waar is.

Als jij je op dit moment negatief voelt dan dat is de plek waar je nu werkelijk bent. Dan is er aandacht nodig wat negatief doet voelen in het nu? Helderheid in de structuur van je voelen en je kracht hervinden door nieuwe antwoorden op de aanwezige situaties.

Het verleden is perfect, want je hebt toen het beste gedaan wat op dat moment in jouw mogelijkheden lag vanuit je goede intentie. Je bent door het verleden gekomen tot waar je nu bent. Wil je nu een “new way of living”. Dan kun je nu stappen zetten en aan het roer gaan staan van je levensboot. In de training geven we aandacht aan het helderheid ontwikkelen in hoe oude onaffe situaties blijven hangen in het (on)bewuste en je hinderen in het nu om nieuwe stappen te zetten. Ik zet het (on) tussen haakjes want de symbool-taal van denken, voelen en handelen geven een ingang tot het ontsluieren tot wat verborgen lijkt. Alles wat voor jou bewust zijn nodig is om te ontwarren is op dit moment aanwezig. En je intuïtie voelt dat.

Nu kun je een stap verder. Neem 100 % verantwoording voor alles wat gebeurt in je leven. Of vraag daarvoor ondersteuning, want als je nu problemen afschuift op wat in het verleden gebeurd is dan blijf je in dat patroon van circulair denken. Ofwel oorzaken zoeken waarom het niet goed met je gaat. Blijven rondlopen met de rugzak vol met ballast van het verleden. Helder doorzien wat waarneembaar is geeft een onnoemelijke ruimte, want je ziet dat er deuren open gaan. Je krijgt weer begrip voor wie je bent geworden en dan kun je opnieuw op weg naar waar je naar toe wilt. Dat is niet aan leeftijd gebonden of andere etiketten om de werkelijkheid te verklaren. Een etiket is een simplificering van de werkelijkheid zoals het etiket bramenjam een papiertje is en wanneer je de inhoud van de jampot tot je neemt pas de beleving en de ervaring van de smaak en geur ervaren wordt.

In een Gestalt-groep werken we met bewust zijn en dat is een veilige situatie, waarin als een snelkookpan talloze inzichten en ontdekkingen gedeeld en geoefend kunnen worden in een setting met aandacht voor jou. Met open ogen je negativiteit verkennen in een nieuwe context en dan de kansen om een nieuw antwoordt te vinden in een moeilijke situatie. Een doorbraak realiseren.

Indien je tegen andere situaties aan loopt in je leven en je wilt niet deelnemen aan een groep, kies dan andere mogelijkheden die meer bij jouw situatie en voelen nu passen:

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Als je in een situatie bent dat je vast voelt zitten en geen uitweg meer ziet. Telefonisch consult of videoconsult, consulatie ter plaatse is in noodsituaties mogelijk. Overleg. (24 uur bereikbaarheid). S ’Nachts is er een nachttarief. Informatie op de website volgt binnenkort.

Ik werk met beweging, gebruik van taal, meditatie, (interne) dialoog met de delen van het zelf of de ander (herstel van harmonie en één zijn met jezelf), de gestaltformatie, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek en rockmuziek, verkennen van identificaties, awareness, herkenning en in beeld brengen van leefpatronen en wat ter plekke boven komt of ingebracht door degene die deelneemt. Tevens met support als de chaos niet te overzien lijkt en enkel de ondersteuning in een veilige situatie nodig is. Je zelf terugvinden en dan vervolgens in staat zijn anderen te ondersteunen in hun eigen spoor in dit leven,

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en de herinnering aan je kansen en mogelijkheden in dagelijks leven,

Queen: “I want to break free”

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

Ik vind het fijn te horen of je wel of niet herkenning vindt of iets wilt delen. Ik werk ook met videogestalt sessies, zoals je hierboven in de foto kunt zien.

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk tot heden en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home . Ik heb ervaring met opvang van vrouwen op geheim adres, psychiatrische problemen en (dwang)neuroses. Ik werk sinds 30 jaar niet meer met diagnoses. 

Helder gewaar zijn ontwikkelen voor heling van blokkades, oude wonden, depressie in een veilige omgeving. Je zelf kunnen zijn in iedere situatie kan beschikbaar komen. Los komen van diagnoses en etiketten. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Wil je mijn  artikelen terug lezen: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt Therapie Verbatim” van Fritz Perls, Uitg. Bert Bakker 1976. 

“Het begrip verdringing is onzin. Als je kijkt is alles er al. Het belangrijkste is het begrijpen van de projectie.”  Blz. 75. Als je doorziet hoe je de kracht uit handen geeft, dan …….

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide

Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.  

Heb je wellicht mensen in je omgeving, die geïnteresseerd zijn in werken aan de persoonlijke ontwikkeling in contact, vriendschap of werk? Stuur deze email aan hun door of geef hun emailadres op.

Wil je deze email niet meer ontvangen retourneer dan deze email met nee.

Not interested in this email anymore? Sent back with the word: “no”

Recent kreeg ik van een deelneemster te horen, dat zij na vele psychologen bezocht te hebben, in de eerste sessie met mij zich (h)erkend voelde in haar voelen en daardoor acceptatie van haar gevoelens in de situatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s