Contact en dialoog in een nieuw licht

Een brug slaan tussen jezelf en de ander

We kunnen contact maken en terug gaan naar wat aanwezig is in de situatie. Ontmoeting en contact door de helende kracht van de dialoog. Een stap door de sluier van het denken naar wat waarneembaar aanwezig …. is, nu…. in jouw situatie.  

Terug naar dat moment van ervaren “Dit ben ik”. Herkansing nu. Naar het voelen van “dit is werkelijkheid” en onder de grauwsluier van het denken heb ik dat altijd gevoeld of geweten. Contact voelen door de waardering van verschil en besef wat werkelijkheid is in de situatie. Nieuwe perspectieven ontdekken naar leven en verandering in vastgelopen situaties. Los van denkmodellen. Dit is… Als ik zie wat ik doe, kan ik anders doen.

Een aanraking van de waarheid in je zelf , die het waas van het denken doet oplossen. Oude denkramen los kunnen laten naar een nieuwe route van leven in liefde, vrijheid en verbinding.

Wat nodig is de bereidheid te reflecteren op jezelf, woorden geven aan wat je voelt, wat je waar neemt. Het snelste leren = ontdekken ontstaat in de training, waar ter plekke gevoeld kan worden wat het effect is van wat je doet. Reactief gedrag gaan door zien van jezelf en van de ander. Kiezen in vrijheid.

In deze gestaltweek geef ik jou de ruimte om stil te staan bij knellende situaties en aandacht te geven aan datgene, wat je nodig hebt, wat je zou willen, waar je tegenaan loopt en waar jij in het  dagelijkse en jachtige leven niet aan toe bentgekomen. Een ruimte voor jou, waarin je inspiratie (her)vindt door het delen van de echte gevoelens en belevingen in je ontmoetingen met anderen en waar wonderlijke heling kan ontstaan.

Kennis kunt maken met de dialoog in ervaringstermen. Een uitwisseling zonder oordelen en op waarneming niveau.

In een Gestalt-groep werken we met bewust zijn en dat is een veilige situatie, waarin als een snelkookpan talloze inzichten en ontdekkingen gedeeld en geoefend kunnen worden in een setting met aandacht voor jou. Met open ogen en in begrip de negatieve belevingen verkennen in een nieuw licht. De kans om een nieuw antwoordt te vinden in een moeilijke situatie. Een doorbraak realiseren.

Indien je tegen situaties aan loopt in je leven en je wilt deze niet delen in een groep, kies dan andere mogelijkheden die meer bij jouw situatie en voelen nu passen:

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Als je in een situatie bent gekomen, dat je vast voelt zitten en geen uitweg meer ziet. Telefonisch consult of videoconsult, consulatie ter plaatse is in noodsituaties mogelijk. Overleg. (24 uur bereikbaarheid). S ’Nachts is er een nachttarief. Informatie op de website volgt binnenkort.

Wil je ervaren wat een dialoog is en ermee oefenen, in plaats van je hoofd vol te stoppen met de teksten van een boek? Ter plekke ervaren welke ruimte je kunt voelen in een zuivere dialoog met respect voor wie je bent? Je eigen denkraam doorzien.

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en de herinnering aan de kansen en mogelijkheden in dagelijks leven, waar jij je nieuwe stappen gaat zetten

Queen: “I want to break free”

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

Ik vind het fijn te horen of je wel of niet herkenning vindt of iets wilt delen. Ik werk ook met videogestalt Zoom of Skype sessies.

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk tot heden en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home . Ik werk sinds 40 jaar niet meer met diagnoses. 

Helder gewaar zijn ontwikkelen voor heling van de helende krachtig aanwezig in je zelf. Je kunt jezelf zijn in iedere situatie. Los komen van diagnoses en etiketten. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Wil je mijn  artikelen terug lezen: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt Therapie Verbatim” van Fritz Perls, Uitg. Bert Bakker 1976. 

“Het begrip verdringing is onzin. Als je kijkt is alles er al. Het belangrijkste is het begrijpen van de projectie.”  Blz. 75. Als je doorziet hoe je de kracht uit handen geeft, dan …….

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide

Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.  

Heb je wellicht mensen in je omgeving, die geïnteresseerd zijn in werken aan de persoonlijke ontwikkeling in contact, vriendschap of werk? Stuur deze email aan hun door of geef hun emailadres op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s