Niets doen of actie? Ik kan ….

Jezelf en anderen de ruimte geven te zijn

We kunnen contact maken door te beginnen met stil te staan bij hoe we ons voelen. In de jaren 60 antwoordde ik nog op een vraag “hoe voel jij je” met “Ik voel niks”. Wel voelde ik onverklaarbare spanningen, maar niet toen de vraag gesteld werd. Inmiddels heb ik leren voelen en woorden te geven aan wat ik voel. En dat heelt in contact als ik duidelijk kan zien waar dat voelen in gegrond is. Geeft kans tot actie. Expressie of helder verwoorden en mij daardoor invoelbaar maken voor anderen.

Waar focus ik op probleem of oplossing. Nare ervaringen vanuit het verleden die zijn blijven hangen kun je doorlichten en in een helder licht doorzien en dan krijg je een gevoel van eureka. Springt uit de badkuip …..

Wat zou er moeten gebeuren in jouw situatie, waardoor jij je weer beter zou voelen over je leven nu?

Waar wil jij naar toe en focus daarop. Dat geeft een route naar jouw bestemming ofwel destination.

Betekenis geven. Wat houdt je tegen om te doen wat je zou willen doen. Ik kan je coachen om te werken aan deze belemmeringen en jezelf vrij te maken van wat je tegen houdt.

Relaties een actie van het hart – Kleine actie in contact kunnen bijdragen aan gevoelens van gezien worden, gehoord worden. Echt luisteren naar de ander zonder te reageren, maar enkel delen wat je voelt in iemands woorden geeft een reflectie naar verdieping.

Leven in crisis geeft de kans op genezing en vernieuwing.

Een stap door de sluier van het denken naar wat waarneembaar aanwezig …. is, nu…. in jouw situatie.  

Terug naar dat moment van ervaren “Dit ben ik”. Herkansing nu. Naar het voelen van “dit is werkelijkheid” en onder de grauwsluier van het denken heb ik dat altijd gevoeld of geweten. Contact voelen door de waardering van verschil en besef wat werkelijkheid is in de situatie. Nieuwe perspectieven ontdekken naar leven en verandering in vastgelopen situaties. Los van denkmodellen. Wat is aanwezig nu… Als ik zie wat ik voel en doe, kan ik anders doen.

Need awareness to understand our own feelings and then you are the master of your life. There is difference between negative feelings and the diagnosis negative person, what means that somebody didn’t know how to communicate with negativity. You are not negative. You are a human being

Een persoon zei deze week naar aanleiding van het bovenstaande tekst: I am this week “human”. Zeg ik: I see you.

Zegt die persoon: “Wel great minds thinks alike”. Ik voel verbinding.   

Wat nodig is de bereidheid te reflecteren op jezelf, woorden te geven aan wat je voelt, negatief of positief. Waar je nu bent. Het snelste leren = ontdekken ontstaat in de training, waar ter plekke gevoeld kan worden wat jij voelt en waar jij staat. Reactief gedrag gaan door zien van jezelf en van de ander. Kiezen in vrijheid.

In deze gestaltweek geef ik jou de ruimte om stil te staan bij knellende situaties uit je dagbestaan en aandacht te geven aan datgene, wat je nu op dit moment nodig hebt, wat je zou willen, waar je tegenaan loopt en waar jij in het  dagelijkse en jachtige leven niet aan toe bentgekomen. Een ruimte voor jou, waarin je inspiratie (her)vindt door het delen van de echte gevoelens en belevingen in de ontmoetingen met anderen en waar wonderlijke heling kan ontstaan.

Je kunt kennis maken met de dialoog in ervaringstermen. Een uitwisseling zonder oordelen en op waarneming niveau.

In een Gestalt-groep werken we met bewust zijn en dat is een veilige situatie, waarin als een snelkookpan talloze inzichten en ontdekkingen gedeeld en met elkaar geoefend en gedeeld kunnen worden in een setting met aandacht voor jou. Met open ogen en in begrip de negatieve belevingen verkennen in een nieuw licht. De negatieve gevoelens worden dan inspiratiebronnen voor actie. Eindelijk beginnen aan waar je al langer over denkt. Uit het denken en dan doen. Support om de blokkades of wat je weerhoudt los te laten.

De kans om een nieuw antwoordt te vinden in een moeilijke situatie. Een doorbraak realiseren.

Indien je tegen situaties aan loopt in je leven en je wilt deze niet delen in een groep, kies dan andere mogelijkheden die meer bij jouw situatie en voelen nu passen:

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Wil je ervaren wat een dialoog is en ermee oefenen, in plaats van je hoofd vol te stoppen met de teksten uit een boek? Ter plekke ervaren welke ruimte je kunt voelen in een zuivere dialoog met respect voor wie je bent? Eigen woorden vanuit het hart. Dat kan moeilijk zijn. Je eigen denkraam doorzien.

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en de herinnering aan de kansen en mogelijkheden in dagelijks leven, waar jij je nieuwe stappen kunt gaan zetten

Cuby and the blizzards: “Perfect song” Je weet wel uit Drenthe. Prachtige song. Op verzoek stuur ik je de tekst in Engels of Nederlands.

Wil je werken aan een betere wereld? Je kunt vandaag starten in contact met iemand waar je van houdt.

Wil je support bij het expressie aan jouw zuivere woorden, bel of email.

Evert van der Weide, gestalttrainer en mens,

Ik vind het fijn te horen of je wel of niet herkenning vindt of iets wilt delen. Ik werk ook met videogestalt Zoom of Skype sessies.

N.B. Ik ben gestalttherapeut, gestalttrainer, maatschappelijk werker, maatschappelijk werkende met voortgezette opleiding: groepswerk en supervisiebevoegdheid. Ik support mensen vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in achteréénvolgens Den Haag tot 2007, Pak Nam Pran, Thailand t/m 2009 en daarna Treignat in Frankrijk tot heden en Khao Kalok (onder Hua Hin), Thailand tijdens de trainingen aldaar.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home . Ik werk sinds 40 jaar niet meer met diagnoses. 

Helder gewaar zijn ontwikkelen voor heling van de helende krachtig aanwezig in je zelf. Je kunt jezelf zijn in iedere situatie. Los komen van diagnoses en etiketten. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. Ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Wil je mijn  artikelen terug lezen: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt Therapie Verbatim” van Fritz Perls, Uitg. Bert Bakker 1976. 

“Het begrip verdringing is onzin. Als je kijkt is alles er al. Het belangrijkste is het begrijpen van de projectie.”  Blz. 75. Als je doorziet hoe je jouw kracht uit handen geeft, dan …….

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide

Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.  

Heb je wellicht mensen in je omgeving, die geïnteresseerd zijn in werken aan de persoonlijke ontwikkeling in contact, vriendschap of werk? Stuur deze email aan hun door of geef hun emailadres op.

Wil je deze email niet meer ontvangen retourneer dan deze email met nee.

Not interested in this email anymore? Sent back with the word: “no”Recent kreeg ik van een deelneemster te horen, dat zij na vele psychologen bezocht te hebben, in de eerste sessie met mij zich (h)erkend voelde in haar voelen en daardoor acceptatie van haar gevoelens in de situatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s