Leven in relatie, in contact – verbinding en zielscontact

Video-workshop één voelen met je zelf.

Uitnodiging voor een deelname aan een Gestalt video-workshop van één dag om stil te staan bij je leef situatie nu en wat je weerhoudt daar nieuw leven in te brengen.

De verbinding herstellen tussen denken, voelen en handelen. In dialoog gaan met jezelf, met de ander en de personen waarmee je leeft. Thuis voelen komen in je zelf. Ervaringsgericht = leren door te doen, existentieel = wat er op dit moment gebeurt heeft een weerklank in je leven, experimenteel = andere manieren van interactie proberen om op dieper bewustzijns niveau te zien.

Gestaltworkshop 31 october 2020

De manier waarop ik werk met individuen en paren is gebaseerd op de theorie en praktijk van de gestalttherapie. Gestalttherapie is een holistische, ervarings-en relationele manier van werken met individuen en koppels. Vanuit een Gestalt begeleiding perspectief, een fijn geleefd leven is gebaseerd op het bewustzijn van een persoon van de manier waarop zij hun leven in respect voor elkaar leven en hoe zij hun relaties organiseren. Hieronder heb ik de kernbegrippen die ik gebruik in de therapie beschreven en wil deze met je delen.
 
De fundamenten van de gestalttherapie zijn gebaseerd op bewustzijn. Bij het werken met jouw, support ik je in het verhogen van je bewustzijn over hoe jij leven leeft, die ik-jij in relatie met anderen en welke keuzes je maakt. Kan gestalttherapie je dan helpen met meer creatieve keuzes die betekenis kunnen hebben en je zullen helpen bij het creëren van een leven met vervullende relaties.
Door middel van paren begeleiding, steun ik jou en je partner in gewaar te zijn van de negatieve en destructieve patronen die verankerd zijn, zodat je kunt beginnen met deze patronen te doorzien en te beginnen met andere patronen die meer ondersteunend, liefdevol zijn en je relatie verrijken.
Hier-en-Nu
De Gestalt benadering van de begeleiding is geaard in het hier-en-nu. Dat betekent dat wat je ervaart in het huidige moment, in de therapie ruimte of met jouw partner, heeft voorrang boven jouw ervaringen uit het verleden. Dit betekent dat het een proces van leren levend is en de presentatie centraal staat nu. Hoewel ik niet je geschiedenis weg vaag, ik heb begrip voor je ervaringen uit je verleden en ik ben gericht op hoe je huidige leven wordt beïnvloed door je ervaringen uit het verleden en kunt waarnemen wat er nu is. Verschil kunnen zien tussen toen en nu maakt dat er een dialoog is als je je gevoelens, gedachten, gevoelens en voorstellingen in het huidige moment gaat delen. Te benefits hiervan zijn dat je in staat bent om te leren en nieuwe ervaringen te integreren door te werken in de huidige tijd, in plaats van alleen maar te praten over hoe of wat je zou willen veranderen in je leven.
Voor koppels, betekent dit dat je vaak met elkaar in gesprek zal zijn tijdens de therapie. Ik merk hoe u omgaat met elkaar. Ik geef feedback op basis van mijn observaties en ik zal u nieuwe manieren aanraden om uit te proberen bij het communiceren in de oefen ruimte. Koppels worden uitgenodigd om verschillende gedragingen en manieren of van zijn in het huidige moment uit te proberen. De kracht van dit proces is dat je gaat experimenteren met nieuwe manieren van zijn en omgaan met elkaar, in plaats van alleen maar praten over elkaar.
 
“Verandering doet zich voor wanneer iemand wordt wat ie is en niet wanneer hij probeert te zijn wat hij niet is” Arnold Beisser
De uitgangspunten van de gestalttherapie worden gedragen door de gedachte dat verandering, spontaan komt wanneer je meer volledig jezelf bent. Veel andere therapieën verzoeken je dringend om te proberen om anders te zijn of focussen op het wijzigen van jezelf. Hoewel dit kan werken op de korte termijn, is het zelden effectief voor de lange termijn verandering. Dit krachtige concept betekent dat wanneer u probeert te stoppen jezelf te veranderen en zich meer bewust bent van wat, hoe en wie je bent, dan zal de verandering uit zichzelf ontstaan vanaf dat punt.
Dit betekent dat wij door middel van support manieren ontdekt waarop meer gewaar bent van hoe je staat in de wereld, wat je denkt dat zal nagaan en voelen, hoe je gedrag in jouw relaties is en wat je doet in je leven dat je niet ondersteunt in de richting van beweging en gezondheid.

In mijn ervaring, is de Gestalttherapie een radicale theorie van de verandering die krachtig in het heden effectief is voor het toestaan van individuen en koppels om negatieve en destructieve patronen van contact te zien. Dit is de eerste stap in het beginnen aan de liefdevolle en gezonde relaties in de door jouw gewenste vorm.
Holistisch
Mijn aanpak is holistisch. Dit betekent dat ik bekijk en erkennen het geheel van je, inclusief je waarden en overtuigingen, familie-van-oorsprong-invloeden, cultureel erfgoed en verleden, heden en toekomst ervaringen en ambities. Ik werk niet met diagnoses, etiketten of andere stigmatisering. Door middel van support, steun ik je in het bouwen van je gevoel van een geheel zijn en dat je kan beginnen met alle delen van jezelf te accepteren. Ik zie alle aspecten van jou als onderling verbonden en een vitaal onderdeel van jou, je relaties en je leven.
Ik erken en bevestig jou eigen kennis, inzicht, tools en wijsheid die je hebt opgedaan via jouw unieke persoonlijke levensgeschiedenis. De voordelen die je krijgt vanuit een holistische benadering is dat ik in staat ben om je toegang te geven tot je eigen middelen voor genezing van wonden en het relatie verleden met trauma. Deze middelen kan je dan vrijmaken naar liefdevolle en respectvolle relaties.
Bij het werken met relaties ben ik geïnteresseerd in jullie sterke punten als paar. We onderzoeken wat goed heeft gewerkt, zodat je lering kunt trekken het goede en voortbouwen op intuïties. Wij verkennen ook wat er niet goed gewerkt voor jou en wat je uit je eigen persoonlijke historie brengt die mogelijk in de weg staat een gezonde en verrijkende manieren van contact. Dit is vaak een springplank voor het uitproberen van nieuw gedrag in de oefen ruimte om je verbinding te verdiepen met je partner.
Ervaringsleren door experiment
Gestalttherapie is meer dan alleen praten-therapie. Ik werk in een ervaringsgerichte manier, wat betekent dat je de waarde van het uit proberen en het ervaren van nieuwe manieren van zijn in de begeleiding kamer direct kunt ervaren. Deze ervaring is volledig, in het huidige moment, met alles wat je bent. Het proces van proberen van nieuw gedrag heet een experiment. De doelen van de experimenten zijn verkenning, ontdekking en bewustmaking. Je wordt meer bewust van wie je bent en hoe je bent in verbinding met de ander. Ik ben een actieve deelnemer in dit proces en zal vaak feedback geven, ik deel mijn waarnemingen en zal bekendmaken wat mijn gedachten en gevoelens zijn in het heden.
Exploratie
Ik neem ook aspecten van meditatie, beweging en realiteit in mijn werk met u mee. Wat dit betekent is dat ik in staat ben om kalm en centraal gefocust in ons werk te blijven. Ik breng gevoeligheid en begeleiding in een ruimte voor ons samen om de aspecten van je leven die je wilt ontwikkelen te verkennen. Nieuw bewustzijn kan ontstaan in deze ruimte van zijn zonder oordeel, het verstrekken van opties en keuzes die voordien niet beschikbaar waren. Ik steun ook je in het kiezen van een bewuste aanpak aan de problemen waar je aan wilt werken. In mijn ervaring is dit een zeer voedende manier van zijn en wordt ervaren als de positieve verkenning attentie voor wat werkelijk belangrijk is in jouw leven.
In onze training relatie, kijken we vaak naar wat er gebeurt in het contact tussen ons. Dit is een krachtige manier van werken en kan een waardevolle bron van informatie zijn voor jou. Wat dit betekent is dat je kunt ontdekken dat de belemmeringen en moeilijkheden die je ervaart in je andere relaties buiten de begeleiding kamer door het begrijpen van de familie patronen die ontstaan tussen ons in begeleiding. Je wordt meer bewust van de beperkingen in intiem verband en samen kunnen we werken aan de ontwikkeling van nieuwe manieren van omgang met jouw relaties en die vervolgens overdragen aan je andere relaties.
Huidig onderzoek in de neurowetenschappen en relationele psychotherapie geven een sterk bewijs van de krachtige helende mogelijkheden van de cliënt-therapeut relatie in het therapeutische proces. Wat Gestalt benadering uniek maakt in vergelijking met andere therapieën is de relatie focus. Ik ben een actieve deelnemer in het therapeutische proces en zal actief met je verkennen in onze support relatie zoals die zich ontwikkelt. Dit is een krachtige methode van genezing voor relatie wonden en trauma’s.
Recent onderzoek heeft aangetoond dat de belangrijkste factor voor een positief resultaat in begeleiding is een sterke verbinding en rapport met je begeleider. Door mijn relatie focus, denk ik dat dit een van de meest krachtige aspecten is in mijn begeleiding praktijk en een bloeiende bron van genezing. Dit betekent een sterke werkrelatie. Ik werk met je aan het ontwikkelen van vaardigheden op je helende reis en laat je toewerken naar jouw relatie doelen.
Ben je klaar om uit de relatie pijn te stappen en in dialoog te gaan met het leven?
Zo ja, bel me dan vandaag op +33(0)627786252 of email (sms) voor een afspraak.

Fleetwood Mac (Christine McVie): “Songbird” met “For you” “Love you, like never before”

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

Vraag info: tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com 

N.B. Ik heb een jarenlange ervaring op elk gebied in het leven waar je tegen aan bent gelopen. Ik ben er zelf met pijn en moeite volgroeider uit tevoorschijn gekomen. Vallen en dan met nieuwe energie op staan. Verder gaan op je eigen pad. Jij kunt het ook. Luisteren naar je hart.

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home .

Wil je mijn  artikelen terug lezen: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.  

Heb je wellicht mensen in je omgeving, die geïnteresseerd zijn in werken aan de persoonlijke ontwikkeling in contact, vriendschap of werk? Stuur deze email aan hun door of geef hun emailadres op.

Wil je deze email niet meer ontvangen retourneer dan deze email met nee.

Een gevoelige snaar: https://www.youtube.com/watch?v=boK9z1hSasQ&ab_channel=TopViralTalent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s