Luister naar je voelen – zonder oordeel

Video-workshop: thuis komen in je zelf.

Zeggen wat je voelt en voelen wat je zegt! Ik assisteer je om emoties te begrijpen en de vrijheid te voelen te reageren in een situatie naar wat bij jou past. Dat emoties vrij komen van de opvoedkundige onderdrukking, ruimte krijgen en kunnen doorstromen. Patronen helder doorzien, schept ruimte voor nieuwe keuzen.

Listen to your heart en toen ik jong was kende ik dat niet. Ik had geleerd te “denken” in opvoeding, onderwijs , werk en nooit geleerd naar eigen gevoelens te luisteren of te benoemen. Om kunnen gaan met gevoelens in contact, in relatie of werksituatie en daar woorden aan kunnen geven voor helder contact.

Enkele basis regels voor het deelnemen in een gestaltgroep:

Authentiek leven in dit moment

          Zoom-video-workshop van 9.30 tot 18.00 uur. Break 12-13 uur.

In dagelijks leven zien we de werkelijkheid vaak door de gekleurde bril van onze herinneringen, angsten, oude gewoonten, vooroordelen, versleten overtuigingen, 2e hands adviezen en denkbeelden van “experts” over de werkelijkheid met b.v. oneliners ofwel hoe ik het noem “dooddoeners”.

We zijn in de dagelijkse sleur vaak vergeten dat we zelf puur kunnen waarnemen in het hier en nu. Dat we los kunnen komen van het vastgeroeste denken en dat we zelf waarde of eigen woorden kunnen geven aan wat wij ervaren, belangrijk vinden en kunnen beleven zonder voortijdig oordeel. We kunnen ons zelf opnieuw toestemming geven te zijn wie we in oorsprong zijn. Ons zelf toestaan fouten te maken in de context  van levend leren zonder meteen veroordeeld te worden in scherpe bewoordingen. We kunnen beginnen met fris in het “hier en nu” zijn en te accepteren dat we zijn zoals we nu zijn met de ballast van het verleden. We kunnen ontdekken hoe we ballast los kunnen laten en zijn. We kunnen onze barrieres onderzoeken en zien wat we doen zonder enig oordeel en dan accepteren van “dat is wat we doen” in het nu. Wanneer we dat werkelijk realiseren en kunnen accepteren dan komen onze keuzemogelijkheden weer beschikbaar. Dit is wat we doen en nu doen we het anders. Het is goed te realiseren dat het oude vertrouwde veilig voelt en als wij dat zo laten en erin blijven hangen dat we ons leven stagneren.

We creëren onze eigen werkelijkheid en dan is de vraag “Hoe doen we dat?” Op het moment dat we helder zicht hebben op een situatie en hoe we ons daarin voelen en hoe we daarin handelen of automatisch reageren kunnen we weer met hulp van de herkenning door de andere mensen in de trainingsgroep en met hun support experimenteren met nieuwe manieren van doen, welke meer dienstbaar zijn aan ons echte zelf. Wie we zijn en willen zijn. Datgene waar we voor gaan, wat we willen realiseren over de voorheen onaantastbare grenzen (muren) heen. Alles is mogelijk voor ons.   

Nu terug naar jou. Jij bent al de beste, de mooiste, de unieke jij. Jij hebt alle unieke antwoorden op dit leven al in je, jij hoeft je niet te verdedigen tegen wantrouwen, tegen arrogantie, tegen dominantie, tegen de beter weters. Ik ben ik en jij bent jij en ik geniet van jouw echt zijn en jij kunt genieten van mijn echt zijn. Jij hoeft niet de snelste, de rapste, de slimste, de moviestar te zijn. Jij bent het allemaal alreeds in de schoonheid die in jou is. Jij hebt een helder zicht, een helder voelen, een zuiver proeven, een helder luisteren, een zuivere intuïtie, zuiver invoelen (empathie), echte betrokkenheid, zuivere liefde, in verbinding staan. Dit is reeds aanwezig en verdient (her-)ontdekt te worden. Weg die grauwsluier.

Depressief of alleen voelen is de verbinding kwijt raken met de eigen creativiteit, de eigen tools van contact maken met eigen ziel en in zielscontact gaan met de ander, want als jij je werkelijk in verbinding voelt met het leven van de ander, dan geniet je van zuiver in connectie staan en van intens leven. 

 Schoonheid, zuiverheid, groei en bloei. Het leven van elke dag als een ontdekkingstocht naar meer spirituele ontplooiing in het nu. We kunnen ons zelf een herkansing geven te genieten van wat leven is. Beter nu dan uitstellen tot morgen. Zet die eerste stap en geef je zelf de kans te ervaren hoe het is als er gewerkt wordt met dialoog zonder oordeel en dat tot uitdrukking brengen in woorden van de eigen waarnemingen en dan nieuwe ontdekkingen doen en deze dermate verwoorden tot we de ruimte voelen om te zijn wie we in essentie bent. Jij bent dat mooie inspirerende mensenkind. In waarheid kunnen zien wat we doen heelt oude wonden.

Een hulpmiddel is, dat als je merkt dat je erg door het denken bezet wordt gehouden, dat je dan iets gaat doen en contact houden met het doen, met voelen wat je doet. Deel je ervaringen en ontdekkingen.

Kom de wonderbaarlijke effecten van het luisteren zonder oordelen ervaren, waardoor de ruimte ontstaat om het (verborgen?) beste in je zelf en de ander naar boven te laten komen. Van ervaren beperkingen in dagelijks leven naar mogelijkheden ontwikkelen van inspirerend contact op je eigen pad samen of alleen. Neem je partner eventueel mee naar de workshop.

Evert van der Weide

Indien je iets meer van mij wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm

Heling van blokkades, oude wonden, depressie, je zelf kunnen zijn is mogelijk voor iedereen. Kom samen met anderen oefenen en ontdek. Eureka…….. ik ben. Tot ziens in verbondenheid.

Zie het boek “Ken Uw Zelf”.

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  Video-calling Skype, Zoom, Whatsapp, Messenger. Kunt nu een afspraak maken.

Zie ook de website: www.degeleroos.nl   

Roxette met “Listen to your heart”

N.B. Ik schrijf een boek: “Leven zonder guru” Geinteresseerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s