Ontplooi je verborgen kwaliteiten – in dialoog met zelf en ander

Waarnemen:  wat is ….. dat is

De kiem tot groei is in jou. Wat nodig is voor ontkieming is voedend contact. Je kunt je kwaliteiten tot ontwikkeling laten komen als je doorziet wat belemmert en blokkeert te doen wat je eigenlijk al je hele leven zou willen doen.

Na een gestaltweekend training in het voorjaar van 1982 parkeerde ik op een zondag op de Veluwe langs de snelweg, ik genoot van de zon en opeens voel ik het besef door mijn lichaam stromen “alles is mogelijk voor mij”. Een extatische beleving. Wat nodig is om thuis te komen in je zelf.

Nu naar de praktijk van alle dag. Waar loop jij tegen aan en waar verlies je energie? Waar wil jij naar toe?

Voel jij je schuldig? Voel je schaamte? Voel jij je verlegen? Voel jij je geremd of geblokkeerd in het je uiten in bepaalde situaties? Gevoel het niet goed te doen? Voel jij je down of depressief?

Stel dat je aan loopt tegen het feit dat jij je levenspartner niet kunt veranderen.

Realiseer je; dat wat je doet heeft effect, zoals een steen die je in het water gooit rimpelingen geeft.

Dan stil staan bij wat ik doe. Wat is het effect van wat ik doe? Kan ik doen op een manier, dat ik de ander vrijlaat in de manier van zijn? Dat die de ruimte voelt zich aan mij mede te delen in het vertrouwen, dat er geluisterd wordt?

Ik kan uit het denken over situaties stappen en attent zijn op wat ik waar neem (awareness) zonder te oordelen. Kun je verschil waar nemen tussen “denken over een situatie” en het “voelen, zien en horen in de situatie?” Wil je ondersteuning bij het verder ontwikkelen van dat vermogen tot zelfreflectie, tot beter contact maken, tot helend contact maken?

Terug naar je pure zelf, afschudden van de (leer-)programma’s van hoe je zou moeten zijn. Vrijkomen van de indoctrinatie, aandacht geven aan wat gebeurd in jezelf? Als jij jezelf beter begrijpt, dan kun je de ander beter gaan begrijpen, invoelen.

In een Gestalt-groep werken we met aware zijn en dat is oefenen in een veilige situatie, waarin als een snelkookpan talloze inzichten en ontdekkingen gedeeld en geoefend kunnen worden in een setting met aandacht voor wat jij hoort, ziet en voelt. Nieuwe kansen ontdekken in een vastgelopen situaties om een nieuw antwoordt te vinden in hoe te reageren of een nieuw antwoordt te formuleren. Een doorbraak realiseren. Los komen uit oude blueprints van denken, voelen, opvoeding en gedrag.

Ik werk met verschillende vormen van werken aan het benutten van je ongekende mogelijkheden, kies wat het meest aanspreekt bij jouw situatie en voelen nu:

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Als je in een situatie bent dat je vast voelt zitten en er geen gat meer in ziet. Telefonisch consult of videoconsult, consulatie ter plaatse is in noodsituaties mogelijk. Overleg. (24 uur bereikbaarheid). S ’Nachts is er een nachttarief. Informatie op de website volgt binnenkort.

In dialoog met jezelf kun je helderheid ontwikkelen en als je ontdekkingen kunt delen met een ander, dan is er contact. Uit het duister een heldere flits van inzicht. 

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar awareness en het zicht op je kansen en mogelijkheden in dagelijks leven,

Lady Gaga: “Born this way”

Terug naar je eigen basis.

Gestalt-workshop 31 oktober 2020

Informatie of deelnemen aan deze Zoom video workshop. Vraag folder of info. Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide

Evert van der Weide, gestalttherapeut

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home

Wil je mijn  artikelen terug lezen: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt Therapie Verbatim” van Fritz Perls, Uitg. Bert Bakker 1976. 

“Het begrip verdringing is onzin. Als je kijkt is alles er al. Het belangrijkste is het begrijpen van de projectie.”  Blz. 75. Als je doorziet hoe je de kracht uit handen geeft, dan ……. Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s