Dialoog heelt contact.

We kunnen vrij komen van oude patronen

Hoe voel jij je op dit moment? Waarin voel jij je beperkt? Wat wil je veranderen?

Het is mogelijk dat jij de tools in je zelf kunt herontdekken. Hoe je in dialoog kunt gaan met je partner, zonder in de herhaalde vastgeroeste reactiepatronen te komen. In gewaar zijn kun je een nieuwe blueprint (manier van antwoordt geven in de situatie op basis van waarnemen in hier en nu) vinden in plaats van patronen die van generatie op generatie je leven lijken te bepalen.

Wat is een dialoog? Hieronder enkele omschrijvingen.

Toelichting Martin Buber: De doorleefde werkelijkheid in ervaringen uitwisselen in woorden en in betrekking tot elkaar staan in de ik-jij relatie. De ontmoeting met de ander. Door het gericht luisteren naar die ander zonder te oordelen de latente mogelijkheden alle ruimte geven en ontdekken wat aanwezig is.

 William Isaacs: “Een binnen een beschermde ruimte ervaarbaar ontmoetingsveld: ontmoeting met anderen en met zichzelf. Een plaats waar we tijd nemen om onze denk- , gevoels- en gedragspatronen, onze overtuigingen en mentale modellen bewust te worden, te observeren, te reflecteren en te onderzoeken. Een proces van inzicht en verandering. De mogelijkheden zijn veelzijdig, en reiken van het eenvoudige respectvolle gesprek tot veelomvattende bewustzijnsuitbreidingen – een reiniging der waarneming, zoals door William Blake beschreven: ‘Als de deuren der waarneming gereinigd worden, dan komt alles tot ons zoals het is: oneindig. Want de mens heeft zich zo ingesloten, dat hij de dingen slechts nog door de smalle tralies van zijn eigen gevangenis ziet.’ “

Ik heb in mijn eigen gestalt-opleiding ervaren hoe helend en ruimte gevend het is innerlijk voelen en waarnemen te verkennen en te delen met iemand die luistert en meevoelt. Te reflecteren op de waarneming met de zintuigen en de interne-externe reactie patronen te verkennen op hun effect.

Als ik zie wat ik doe, kan ik anders doen. Tot dan verborgen gevoelens kan ik ruimte en aandacht geven zonder mij te laten verstoren door de modellenleer van het denken en “hoe het hoort”. Terug komen in degene wie je in wezen bent.

In sessie of workshops gaan we de verborgen geheimen ontsluieren die heling geven en kans tot openheid en liefde. De pijnplekken herkennen en opnieuw waarderen in een nieuw licht. Veilig en verbonden kunnen voelen in contact.

  • Horen en zuiver benoemen wat jij voelt achter de woorden van de ander.
  • Uiting geven aan wat in jou leeft en te reflecteren op wat je daarbij voelt.
  • Met assistentie negatieve belevingen verkennen in jezelf om je ware aard te ontdekken, verborgen achter de negatieve beleving.
  • Omzetten van je frustratiesgevoelens over wat niet gebeurt veranderen in verlangens naar wat je graag wilt dat gebeurt. Dan actie door jou.
  • Liefdevolle attentie geven aan de relatie (het contact) en benoemen wat je voelt. Zien in nu.
  • Oefenen met eigen gewaar zijn delen, zonder kritiek of oordeel te uiten of te verzanden in denken.
  • Luisteren naar jezelf en woorden vinden die uitdrukken geven aan wat in je leeft.
  • De relatie met je partner benutten voor het veranderen van je denken over elkaar – naar je gewaar zijn en meer vreugde.

De komende maanden geef ik weekendtrainingen “herstel van contact in relatie” voor mensen die op een dieper niveau echt contact willen maken vanuit het hart.

In coronatijd middels video calling (individueel of groep) of middels groepen met respect voor de hygiene regels en voldoende afstand op locatie.

Waar we kunnen oefenen met herkenning wat ik “denk en doe”, herkenning “taalpatronen” en dan werken aan “zuiver  w a a r n e m e n  in het nu” en hoe je liefdevol kunt waar nemen zonder te oordelen wat situaties in een ander licht plaatst. Dan kun je contacten als voedend gaan ervaren en realiseren dat je partner je spiegel is. Dan dankbaarheid kunnen ervaren door wat je ontdekt.

Ieder van ons heeft dat diepere inzicht al bij zich. Door de dagelijkse druk en het effect van levensgebeurtenissen kom je daar vaak niet bij. Training dient om te concentreren en te ontdekken wie je in essentie bent: de weg naar menselijk ondernemer zijn in je bestaan. Dit brengt jou wijsheid, kracht, leiderschap. Je leert oordeel loos communiceren en conflictbeheersing.

Ik ben Evert van der Weide , ik woon in Frankrijk, in een natuurrijke omgeving, ik heb nu 40 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked https://www.linkedin.com/in/evert-van-der-weide/

of facebook https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie .

Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Ik stel voor dat je de ervaringen van enkele deelneemsters leest: (midden op de pagina)

Bewust zijn : http://www.degeleroos.nl/

Vechten als een leeuw: http://www.degeleroos.nl/Services.html

Als speciale aanbieding geef ik jou de mogelijkheid tot een eerste kennis making video-sessie voor       € 10,00 om stil te staan bij waar je nu bent en waar je naar toe wilt in contact, werk of relatie. Stappen vanuit denken naar levend leren. Voor mensen die met mensen omgaan en beter contact willen realiseren in wat ze doen.

Voor info, of afspraak kun je mij emailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Of bellen (sms) op +33627786252.

Voor inspiratie: “Turning Time Around” van Lou Reed: https://www.youtube.com/watch?v=k8jTilDjdpE&ab_channel=FernandoNeves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s