Leren is ontdekken dat iets mogelijk is

 Waarnemen met open mind

Ervaar je blokkades, depressie, angst, en stress in de situatie nu. Speur, onderzoek en probeer uit. Je denken … je voelen ….. je doen….. Stil staan bij waar je bent nu. Wat wil ik, wat houd mij tegen, wat vermijd ik? Wat stel ik uit?  

In gestalt geven we attentie aan het veld waarin iets plaats vind. En wat wij op de voorgrond en achtergrond zetten. Alles wat gebeurd is in het nu waarneembaar en heeft effect op ons voelen. We kunnen onze waarneming in het hier en nu verfrissen. Als iets teveel wordt helderheid met support van anderen.

In de situatie nu kunnen we zien welke keuzen we maken. Blijven we in ons denken? Kunnen we een eigen koers uitzetten? Het stuur in handen nemen op weg naar onze bestemming?

In dit gestalt-weekend kunnen we “de ander en ons de bron in ons zelf ontmoeten” Eigen tools die reeds sluimerend aanwezig zijn zoals expressie, beweging, woordkeus op een ander niveau.

Voelen ik kan…..

Gestaltweekend 18-20 december 2020 in Treignat.

Vanwege de Covid19 lockdown.  Training vanuit je eigen huis en deelnemen middels ZOOM.

 In dit weekend handreikingen voor de knelpunten die je ervaart in je leven nu, en eventueel de aanraking van situaties die in je memorie aanwezig zijn.

Ik geef een eigen voorbeeld: Ik zie mijn vader thuis zitten en ik zie dat hij zich niet happy voelt. Soms speelt hij op een elektronisch orgel en lijkt te genieten van de harmonie van het spel. Ik trek mij dat niet happy voelen aan en dat wordt ik mij gewaar als iemand zegt:  “Jouw vader vindt een uitweg in zijn levenssituatie door orgel te spelen en aldus in een gevoel van harmonie, van genieten te komen”. Ik voel mij heftig ontroerd door deze woorden, want wat in mij hangt is dat hij niet geniet van zijn leven en alleen maar lijdt. Ik zie nu dat ik gefocust ben op zijn lijden en hoe hij zijn eigen momenten van harmonie creëert. Ik voel mij geheeld.

Ik en jij hebben al dat dieper inzicht in de bron. Door de dagelijkse druk en het effect van levensgebeurtenissen kom je daar niet bij. Training dient om te concentreren en te ontdekken wie je in essentie bent: de weg naar menselijk ondernemerschap. Dit brengt jou wijsheid, kracht, leiderschap. Je leert  o o r d e e l l o o s  communiceren en conflictbeheersing. Zodat je jouw levenslust ten volle kunt benutten, thuis, op je werk en in de maatschappij. De gestalt training kan individueel, relatie-gesprek of in middaggroep, weekend of week ter plekke of middels video.

De gestalt-weekends zijn voor ieder die wil  o n t d e k k e n, bereid is te ervaren en wil stilstaan bij wat zich hier en nu aandient. Of je nu therapeut bent en op ervarinsgniveau wilt bijscholen, student en behoefte aan extra inspiratie hebt, of gewoon behoefte hebt om in een veilige omgeving stil te staan bij jezelf of aandacht voor een specifiek thema van jezelf. Dit weekend geeft een kans op nieuwe inzichten en begrijpen van  je zelf.

Geef je nu op voor dit unieke en inspirerende Gestalt weekend 18-20 december 2020 Treignat Frankrijk. Voor de zekerheid en vanwege de lockdown nu per Zoom-video. Vraag info.

Aanmelding naar: degeleroos@gmail.com of sms +33627786252

Jij kunt een voedende bijdrage aan dit weekend leveren door enkele richtlijnen in acht te nemen.

  • Gebruik de ik-taal: ik voel ….., ik hoor …….
  • Geef geen oordelen …….., geen conclusies ……….., geen adviezen………
  • Delen hoe jijzelf in een situatie stil stond bij jezelf en hoe jij dat intern hebt verwerkt
  • Delen wat je op gevoelslevel ervaart ……

Ik ben Evert van der Weide ,

Woon in Frankrijk, ik heb nu bijna 40 jaar ervaring als Gestalt therapeut. Ik werk met individuele, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Mijn inspirators zijn Fritz en Laura Perls, Gendlin, Pierro Ferrucci, Assaggioli, Anthony Robbins, Carl Rogers, Walter Kempler (relatie-therapie) en Alexander Lowen. Ik ben gepassioneerd door de mogelijkheden tot persoonlijke groei van ieder mens in het actuele moment van het nu in dit leven.

Vraag info, geef voorkeursdata via email degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Daarna krijg je een inschrijfformulier en je  ontvangt 14 dagen van tevoren  de inlogcode voor Zoom, zodat je vanuit eigen huis aan de training kunt deelnemen.       

Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.  

Ter inspiratie: Simple Minds: Belfast Child 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s