Contact herstellen in de ontmoeting = ik – jij

                       Eén voelen met je zelf

Opnieuw een uitnodiging om middels training en werken aan bewustwording contact te herstellen met je zelf en daardoor in beter contact met de ander. Jij bent in oorsprong een mooi kwalitatief mens en jij bent op aarde gekomen om te voelen dat jij waarde hebt tot in elke porie van je lijf. Puur authentiek kunnen zijn vanuit eigen keuze.

De taal kan als instrument helen of kan zelfvertrouwen ondermijnen. Als we taal gaan gebruiken als voedend instrument in contact en we vrij kunnen komen van de cliches en de dooddoeners in opvoeding en onderwijs, zoals een dubbeltje wordt nooit een kwartje, (ik zal je verklappen dat ik geen dubbeltje ben en ik ben geen kwartje, ik ben een mens als jij en een diamant met talloze facetten en dan voel ik de ontroering van de herkenning) dan ontstaat er inspiratie, opening en kan de levensenergie gaan stromen.

Ik werk met gewaar zijn en dialoog, de verbinding herstellen met het hart middels aandacht en attent zijn op wat gebeurt in jezelf (vanuit de onmacht naar kracht), een brug slaan naar de ander, vanuit enkel afwachten in actie komen en stappen zetten die voedend voelen in de ontmoeting. Transformeren van je leven middels taal. Andere woorden gebruiken geven een andere beleving.

We kunnen langs de kant blijven staan of zitten en de situatie analyseren ofwel we kunnen in actie komen en de keus maken in het leven te stappen, in het doen b.v. ik spreek uit wat ik beleef, ik ga in de dans, ik doe…….. Wat houdt je tegen?

In gestalt noemen we dat ook terug komen bij jouw zintuigen in hier en nu. Je eigen tools, jouw eigen mogelijkheden, je eigen ontdekkingen. Vrij komen van medicijnen voor herstel. Vrij komen van de piekerpatronen. Als jij in je relatie, werk of privé situatie weer eens een vervelende situatie mee maakt, concentreer je dan op jouw voelen, jouw positie daarin en onderzoek waardoor jij je voelt zoals jij je voelt. Zoek zuivere support van iemand die zonder oordeel meekijkt en je helpt jezelf te zien zonder oordelen of verwijten.

Een voorbeeld van een conflictsituatie: Iemand wordt woedend om wat ik zeg. Ik begrijp het niet op dat moment? En dan even later in “awareness” zie ik een plaatje van wat ik doe in de situatie. Ik lach en ik zie dat de ander zich onderuit gehaald voelt. Ik benoem dat ik beter niet had kunnen lachen en de ander voelt zich weer serieus genomen in die situatie.

Negatief heeft eveneens positief. Zijn 2 zijden van dezelfde medaille. Zijn 2 uitersten die in verbinding staan. Ondersteuning voor jou om de plaats in te nemen waar jij, met jouw unieke kwaliteiten, reeds perfect in bent. Jij hebt de keuze gewaar zijn te ontwikkelen in jezelf, zodat jij je niet hoeft te laten meesleuren in gevoelens of gedachten van een ander over goed of slecht of slecht is.

De nacht bestaat niet zonder de dag, een berg bestaat niet zonder een dal, zwart bestaat niet zonder wit. Dit lijkt logica. Als er in jouw gevoelswereld verknopingen ontstaan, blokkades of belemmeringen aanwezig, oude zeurende gevoelens blijven hangen en “wie heeft ze niet?”, dan is het nu de tijd terug te keren naar je intuïtieve gevoelscentrum, naar het vaag reeds gewetene en dat in het licht gekomen doet realiseren dat leven ook beleven is en daar ruimte aan geven.

Gestaltweekend 18-20 december 2020 in Treignat middels Zoom.

De kracht van de gestaltgroep is dat deze een enorme ondersteuning geeft bij het terug vinden van de echte zelf. Je kunt dan weer in contact komen met het pure in jezelf. Iemand die goed helpt, helpt jou om jezelf weer aan het “authentieke zijn” te herinneren. Het is prachtig weer bij eigen voelen te komen. Uit het computerbrein te stappen, uit de mist van het beredeneren en in de stuatie hier en nu.

Het is als luisteren naar muziek. Een bepaalde toon of trilling van de stem, van de woorden  en de klanken resoneren in jou. Hebben het juiste trillingsgetal.

Ik ben…., ik beleef………, ik voel……, ik existeer…….., ik ben verbonden………., ik maak deel uit van het geheel…. ik ben hier nu…….. ik ontmoet jou…….. ik resoneer…….. ik voel mij betrokken ……. ik voel mij geheeld  

In deze week kun je ervaren wat de kracht is van werkelijk luisteren naar de ander en wat je hoort achter de klank van de woorden, jij kunt gerichte aandacht geven aan wat je merkt in jezelf, verwoorden en de ander luistert, en dan dat mooie moment als je kunt voelen wordt dat er echt begrip en belangstelling is. De waarneming gaat stromen door de open opstelling zonder enig oordeel. Voelen wat aanwezig is nu …….. kunnen delen in verbondenheid.

Geef je nu op voor dit unieke en inspirerende Gestalt weekend 18-20 december 2020 Treignat Frankrijk. Voor de zekerheid en vanwege de lockdown per Zoom-video. Vraag info.

Aanmelding naar: degeleroos@gmail.com of sms +33627786252

Jij kunt een voedende bijdrage aan dit weekend leveren door enkele richtlijnen in acht te nemen.

  • Gebruik de ik-taal: ik voel ….., ik hoor …….
  • Geef geen oordelen …….., geen conclusies ……….., geen adviezen………
  • Delen hoe jijzelf in een situatie stil stond bij jezelf en hoe jij dat intern hebt verwerkt
  • Delen wat je op gevoelslevel ervaart ……

Ik ben Evert van der Weide ,

Woon 12 jaar in Frankrijk, ik heb nu 40 jaar ervaring als Gestalt therapeut. Ik werk met individuele, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Mijn inspirators zijn Fritz en Laura Perls, Gendlin, Pierro Ferrucci, Assaggioli, Anthony Robbins, Carl Rogers, Walter Kempler (relatie-therapie) en Alexander Lowen. Ik ben gepassioneerd door de mogelijkheden tot persoonlijke groei van ieder mens in het actuele moment van het nu in dit leven.

Vraag info, geef voorkeursdata via email degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Daarna krijg je een inschrijfformulier en je  ontvangt 14 dagen van tevoren  de routebeschrijving of inlogcode voor Zoom, zodat je vanuit eigen huis aan de training kunt deelnemen.       

Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.  

Wil je deze email niet meer ontvangen retourneer dan deze email met nee.

Ter inspiratie: Roxette: In my own way

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s