Leven in een helder licht – prettige kerst en een gelukkig nieuw jaar 2021

Verbondenheid

Als jij hiaten ervaart in hoe je leeft en hoe je zou willen leven? Als je met mensen werkt en wilt bijdragen aan heling van anderen?

Wordt je in contact regelmatig geconfronteerd met mensen die dooddoeners ofwel cliche-opmerkingen gebruiken om gevoelsmatige situaties af te kappen, ook in hulpverlenersland?

Je kunt vrij komen van depressie, somberheid, bi-polaire reacties, lichamelijke of psychische klachten, onwel voelen, tegenstrijdige gedachten, haatgevoelens, spanningen, dwang- ofwel angstige gedachten, mislukt voelen, gevoel van het niet goed te doen, de pijn van bekritiseerd voelen. Stel dat je het heft weer in eigen hand neemt en waakt over eigen welbevinden.

We kunnen een hoger gewaar zijn ontwikkelen op een level(niveau), waarin wij gewaar worden van het geheel. In Gestalttermen: het geheel van de situatie is meer dan de delen ofwel muziek is meer dan een verzameling noten.

Stil staan bij jezelf bij wat je merkt in eigen lichaam wanneer je in contact staat met de ander en wat daar gebeurd. Uit het geautomatiseerde reageren stappen en ontsnappen uit de laag van het denken naar de directe waarneming in het hier en nu.

 De dialoog in gestalt termen is prachtig beschrijven in het legendarisch boek van Martin Buber: Ik-gij. In gestalt noemen we dat ook terug komen bij jouw zintuigen in hier en nu. Als jij jezelf begrijpt ben je meer in staat de ander te begrijpen vanuit eigen innerlijk voelen. Je eigen tools, jouw eigen mogelijkheden, je eigen ontdekkingen. Iedereen die met mensen werk zou dit gereedschap dienen te ontwikkelen en leren luisteren met de zintuigen, met het hart door verdiepte zelfkennis in de praktijk en niet vanuit een theoretisch boek. We kunnen herstellen zonder gebruik van medicijnen. Vrij komen van onze piekerpatronen of angstgevoelens. Een nieuwe route gaan naar contact maken en elkaar begrijpen. Weer diep kunnen gaan ademhalen. Ruimte ervaren in contact. Als jij in je relatie, werk of privé situatie weer eens een vervelende situatie mee maakt, concentreer je dan op jouw voelen, jouw positie daarin en onderzoek waardoor jij je voelt zoals jij je voelt.

In gestalt werk ik ook met dromen. Elk deeltje van de droom is een projectie van de zelf. Angstige en enge dromen en dan dat heldere inzicht. Voelt plotsklaps als een bevrijding. Eureka.

In 2021 bied ik korte individuele en/of groepstraining aan waar we werken met de “helende dialoog” in 6 sessies om de 2 weken over een periode van 3 maanden. Ontvangt een certificaat van deelname. Deze training is ook voor (echt)paren die beiden een weg willen vinden om vrij te komen van het verwikkeld raken van (ego) reactiepatronen en willen komen tot dieper begrip voelen voor elkaar. Zonder zich te storten in buitenechtelijke avonturen. Vrij willen komen van de reactiepatronen die van generatie op generatie overgaan.

Het eerder genoemde boek van Martin Buber “ik-gij” wordt aanbevolen aan te schaffen om een verdieping te geven aan deze korte training.

In 2021 – “Training in dialoog” in 6 tweewekelijkse sessies thuis middels Videozoom. Vraag brochure. Drie vormen: individueel, relatie(s) of groep.

De kracht van de gestalt-groep is dat deze een enorme ondersteuning geeft bij het terug vinden van wie je bent. Je kunt dan weer in contact komen met het pure in jezelf. Iemand die goed helpt, helpt jou om jezelf weer aan het “authentieke zijn” te herinneren. Het geeft energie in de kracht van eigen voelen te komen. Uit het denken te stappen, uit de mist van het beredeneren en in de situatie hier en nu.

Het is als luisteren naar muziek. Een bepaalde toon of trilling van de stem, van de woorden  en de klanken resoneren in jou. Bereiken jouw juiste trillingsgetal. Resonantie.

Ik ben…., ik beleef………, ik voel……, ik existeer…….., ik ben verbonden………., ik maak deel uit van het geheel…. ik ben hier nu…….. ik ontmoet jou…….. ik resoneer…….. ik voel mij betrokken ……. ik voel mij geheeld 

In deze week kun je ervaren wat de kracht is van werkelijk luisteren naar elkaar en wat je hoort achter de klank van de woorden, jij kunt gerichte aandacht geven aan wat je merkt in jezelf, verwoorden, soms zonder woorden (non-verbaal), de ander luistert, en dan dat mooie moment als je kunt voelen wordt dat er echt begrip, empathie en belangstelling ontstaat in wie jij bent en zien wie de ander werkelijk is.

Ik ben Evert van der Weide ,

Woonde in Nederland, 2 jaar in Thailand en nu 12 jaar in Frankrijk, ik heb nu 40 jaar ervaring als Gestalt therapeut. Ik werk met individuele, relatie-gesprekken, supervisie en gestaltweekenden en gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Mijn inspirators zijn Fritz en Laura Perls, Gendlin, Pierro Ferrucci, Assaggioli, Anthony Robbins, Carl Rogers, Walter Kempler (relatie-therapie) en Alexander Lowen. Ik ben gepassioneerd door de mogelijkheden tot persoonlijke groei van ieder mens in het actuele moment van het nu.

Vraag info, geef voorkeursdata via email degeleroos@gmail.com of sms naar telefoon +33627786252 met naam, adres en telefoon. (via Whatsapp, Messenger, Skype, Line). Voor een brochure of een inschrijfformulier en je  ontvangt 14 dagen van tevoren  de inlogcode voor Zoom, zodat je vanuit eigen huis aan de training kunt deelnemen.    

Wil je deze email niet meer ontvangen retourneer dan deze email met nee.

Ter inspiratie: Enigma: Spirit of Christmas Past

Uitg. Bijleveld: – Ik en jij. Reeds 12de druk in 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s