Een doorbraak – anders denken en doen in 2021

Een inspirerend nieuw jaar In verbondenheid                                    Realiseer je zelf in 2021

Ken je ook het gevoel van “ik doe het niet goed”? Ik voldoe niet? Je zou aan verwachtingen moeten voldoen van de ander, de maatschappij enz. En dan de vette worst die voor je neus gehouden wordt en waar je hopeloos achteraan blijft hollen in de hoop dat je het goed doet.

Verander verwachtingen in waarderingen en je kunt weer genieten en zet elkaar niet langer in de gevangenis van de verwachtingen, waaraan je zou moeten voldoen.

Je kunt weer vrij komen van alleen voelen, depressie, somberheid, bi-polaire reacties, lichamelijke of psychische klachten, onwel voelen, tegenstrijdige gedachten, haatgevoelens, spanningen, dwang- ofwel angstige gedachten, mislukt voelen, gevoel van het niet goed te doen, de pijn van bekritiseerd voelen. Stel dat je het heft weer in eigen hand neemt en meester(es) kunt zijn van je eigen welbevinden.

In Gestalt werk ik met de fenomenologische benadering van de beweging en het gewaar zijn  van hoe dat mijn keuzes beïnvloedt als ik werk, en doe als persoon in de ontplooiing van het helende proces.
De Gestalt-fenomenologische benadering is bewustzijn, opwinding, en betrokkenheid (verantwoordelijkheid en contact) in het moment van het hier en nu proces van het leven.
Vooraf bepaalde morele normen (perfectionistische idealen, “shoulds”) een grenswaarde van
waarnemingen. Vaak ben je afgescheiden van je directe ervaring, bent bezig te kijken, te
oordelen of het regelen van de situatie en dat verhindert volledige betrokkenheid in het leven nu. Deze normale patronen in het bewustzijn kunnen tot dwangmatige patronen leiden. Zolang
deze patronen gewoonten blijven, of daarmee buiten het onmiddellijke bewustzijn, de daaruit voortvloeiende keten van dwangmatig gedrag blijft zich herhalen.

Wanneer men zich in acceptatie bewust is van de gewoonten of vastgeroeste reactie, kan men beginnen met de stap van kiezen. Alle situaties worden dan nieuwe mogelijkheden en een grotere vrijheid van keuze. De blokkade, verwarring en versnippering van neurotische dwangmatig gedrag geven manieren om naar een ontwaakte staat te gaan: bewust, spontaan, en open voor elke nieuwe situatie.

De eerste stap naar verandering is gewaar te worden van eigen beperkende geloofsovertuigingen.

 Denken houdt ons gewoonlijk af van de innerlijke wijsheid in levenssituaties. Het intuitieve weten. In het dagbestaan belemmer je jezelf in o.a. patronen van bewegen. Je beweegt vaak naar leeftijd en cultuur. In plaats van ons te uiten in extremen zoals bungee-jumping zoals sommige mensen doen, om extase te ervaren, kun jij in elke dagelijkse situatie een stap zetten uit vastgeroeste patronen naar vernieuwing en met oog voor de kleine juwelen in contact. 

Ga de uitdaging tot vernieuwing aan en ontdek hoe te luisteren naar je innerlijke stem.  Resultaat is een verdieping van je contacten en vrij komen van de sleur en gewoontepatronen door bewust te zijn. Een nieuwe stap in contact en ervaar de intensiteit van het aanwezig zijn in tegenwoordigheid.

Stel niet langer uit en laat het denken voor een keer los. Ga de uitdaging en de confrontatie aan met jezelf en ontdek je meester(es)schap in een veilige en warme omgeving in de Auvergne.

Ik werk met ontmoeten en experiment. Naar herstel van de aanwezige harmonie en ruimte voor de echte zelf. Ontmoeting met de echtheid in jezelf in een liefde- en respectvolle sfeer.

Gedurende de Corona epidemie vinden er video sessies plaats.  

In 2021 bied ik all over the world (Nederlands of Engels):

  • korte individuele en/of groepstraining sessies de “helende dialoog”.
  • Individuele of relatie sessies
  • Supervisie of intervisie over werken met heling
  • Gestalttrainingen met het focus op eigen werkpunten.

In 2021 – Videozoom tot nader order. Vraag brochures.

De kracht van de gestalt-groep is dat deze een enorme ondersteuning geeft bij het terug vinden van wie je bent. Je kunt dan weer in contact komen met het pure in jezelf. Iemand die goed helpt, helpt jou om jezelf weer aan je “authentieke zijn” te herinneren. Het is prachtig weer bij eigen voelen te komen. Thuis te komen in jezelf voelen tot in elke porie of je lijf en in de kracht van de situatie hier en nu.

Het is als luisteren naar muziek. Een bepaalde toon of trilling van de stem, van de woorden  en de klanken resoneren in jou. Bereiken jouw juiste trillingsgetal. Resonantie.

Ik ben…., ik beleef………, ik voel……, ik existeer…….., ik ben verbonden………., ik maak deel uit van het geheel…. ik ben hier nu…….. ik ontmoet jou…….. ik resoneer…….. ik voel mij betrokken ……. ik voel mij geheeld 

In deze week kun je ervaren wat de kracht is van werkelijk luisteren naar elkaar en wat je hoort achter de klank van de woorden, jij kunt gerichte aandacht geven aan wat je merkt in jezelf, verwoorden, soms zonder woorden (non-verbaal), de ander luistert, en dan dat mooie moment als je kunt voelen wordt dat er echt begrip, empathie en belangstelling ontstaat in wie jij bent en zien wie de ander werkelijk is.

Ik ben Evert van der Weide ,

Woonde in Nederland, 2 jaar in Thailand en nu 12 jaar in Frankrijk, ik heb nu 40 jaar ervaring als Gestalt therapeut. Ik werk met individuele, relatie-gesprekken, supervisie en gestaltweekenden en gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Mijn inspirators zijn o.a. Fritz en Laura Perls, Gendlin, Pierro Ferrucci, Assaggioli, Anthony Robbins, Carl Rogers, Walter Kempler (relatie-therapie) en Alexander Lowen. Ik ben gepassioneerd door de mogelijkheden tot persoonlijke groei van ieder mens in het actuele moment van het nu.

Vraag info, geef voorkeursdata via email degeleroos@gmail.com of sms naar telefoon +33627786252 met naam, adres en telefoon. (via Whatsapp, Messenger, Skype, Line). Vraag een brochure of een inschrijfformulier en je  ontvangt 14 dagen van tevoren  de inlogcode voor Zoom, zodat je vanuit eigen huis aan de training kunt deelnemen.    

Wil je deze email niet meer ontvangen retourneer dan deze email met nee.

Ter inspiratie: Fritz Perls and the gestaltprayer

Uitg. Bijleveld: – Ik en jij. Reeds 12de druk in 2016.

De eerste stap naar verandering is gewaar te worden van eigen beperkende geloofsovertuigingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s