Taal, expressie en aanwezig zijn in “nu”

In de training is er specifieke aandacht voor gebruik van de dagelijkse taal die als instrument kan helen. Als we taal gaan gebruiken als voedend instrument in contact en vrij komen van de opgelopen historische beperkingen van het oordelen, dooddoeners, etiketten of diagnoses, dan ontstaat er inspiratie, opening en kan de levensenergie gaan stromen. We werken met experiment, oefening, gewaar zijn in het doen en dialoog, delen met reisgenoten, de verbinding herstellen met het hart middels aandacht en attent zijn op wat gebeurt in ons zelf (uit de onmacht naar kracht) en waarnemen wat het effect is op een ander.

In gestalt noemen we dat ook terug komen bij onze zintuigen (waarnemingen) in hier en nu. Dan komen wij aan de eigen bron van zijn. Beseffen…. herkennen….. dit ben ik.

En nu in corona tijd. Geen energie hebben, zorgen maken om medemensen, hangen en niet de deur uit kunnen, iemand respecteren en dan niet benoemen wat je eigenlijk zou willen zeggen? Gebruik van medicijnen en welke bijwerkingen worden ervaren? “De big pharma industrie is al bezig met in kaart te brengen hoeveel er verdiend kan worden de komende jaren”. Link op verzoek.

Weten wat je wilt en nog niet goed genoeg voelen?

Zuchten onder de indoctrinatie hoe je zou moeten zijn, voordat je een (grote) stap kunt zetten?

Jezelf af meten aan wat je denkt waar je zou moeten zijn in vergelijking met een ander.

Negatief heeft eveneens positief. Zijn 2 zijden van dezelfde medaille, die in verbinding staan. Aan ons de keuze de plaats in te nemen waar wij, met onze unieke kwaliteiten, reeds perfect in zijn. Wij hebben de keuze gewaar zijn te ontwikkelen in ons zelf, zodat we ons niet hoeft te laten meesleuren in gevoelens of gedachten van de omgeving over goed of slecht.

De kracht van de gestalt groep is dat deze een begripvolle  ondersteuning geeft bij het terug vinden van ons echte zelf door de concentratie op de  w a a r n e m i n g. We kunnen dan weer in contact komen met ons echte  z e l f. Het is als luisteren naar muziek. Een bepaalde toon of trilling van de stem, van de woorden en de klanken resoneren in ons. Hebben het juiste trillingsgetal. Er is contact, respect voor zijn, acceptatie van wat is in het nu.

We kunnen onze wensen meer realiseren in relatie, werk en gezin. Focussen op wat belangrijk is voor ons als persoon. Opeens in de kwantumsprong naar bewust zijn.

Er klikt iets en alles valt op zijn plaats. We zijn op het pad naar onze bestemming.

De volgende verschillende programma’s (zie link hieronder) bied ik aan om ons vermogen tot reageren in de situatie, die vermogens die ons van nature gegeven zijn, te benutten voor het realiseren van wat je wilt in contact, werk, zaken en relaties op een heldere en krachtige wijze.

Ik adviseer deelname aan een groep en dat is deels gelinkt aan de eigen ervaringen in een groep toen ik tegen blokkades aanliep in groepen op een Sociale Academie in Den Haag met dwangnormen voor “politiserende hulpverlening”. Ik heb risico’s genomen en verwoord hoe ik me voelde. Ik heb me bevrijd uit die (on)uitgesproeken dwangnormen. Dat kun jij ook.

In een Gestalt-groep is een veilige situatie, waarin we, als een snelkookpan, talloze inzichten en ontdekkingen kunnen delen en oefenen in een veilige setting.

Indien je nog niet veilig voelt in een groep, kies dan andere mogelijkheden die meer bij jouw situatie nu aansluiten:

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Heb jij situaties dat jij je niet gezien voelt in een situatie Evert? Wil je ontdekken hoe jij je het stuur in eigen handen kunt nemen in knellende situaties?

Ik werk met verschillende hulpmiddelen en tools zoals beweging, gebruik van taal, meditatie, (interne) dialoog met de delen van het zelf of de ander (herstel van harmonie en één zijn met jezelf), de gestaltformatie, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek en rockmuziek, verkennen van identificaties, awareness, herkenning en in beeld brengen van leefpatronen en wat ter plekke boven komt of ingebracht door degene die deelneemt. Tevens met support als de chaos niet te overzien lijkt en enkel de ondersteuning in een veilige situatie nodig is. Je zelf terugvinden en dan in staat zijn anderen te ondersteunen in hun eigen spoor in dit leven,

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en de herinnering aan het realiseren van je kansen en mogelijkheden in dagelijks leven,

Fritz Perls: “Everything is aware process”

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home . Ik heb ervaringen met elke situatie waar je tegen aan kunt lopen in dagelijks leven.

Je kunt mijn  artikelen lezen op: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt Therapie Verbatim” van Fritz Perls, Uitg. Bert Bakker 1976. 

“Als een bepaalde ervaring telkens weer naar boven komt is iets nog niet af………..

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s