Magie, intuïtie en op weg naar werkelijk leven

De magic touch naar werkelijk leven

Verander ons focus en dan verandert ons leven. Als we telkens naar de gesloten deur kijken, dan zien we nooit de open deuren in hetzelfde vertrek. Als je op de snelweg rijdt en je kijkt alleen naar de beperkingen in het vele verkeer, dan zie je niet de ruimte die er is om de eigen route te volgen. Ofwel wat nodig is dat je ervan gewaar wordt hoe jij je eigen waarnemingen organiseert. Wil je een ander resultaat focus dan op wat je wilt en doe en zie anders. 

Wat zie je?

We hebben soms blinde vlekken, doordat we met de nare ervaringen uit het verleden kijken naar de situatie in het nu. Als je angst voelt dat je weer hetzelfde overkomt of gebeurd zoek dan naar support en steun om je niet langer te laten leiden door angst en zet stappen op de weg naar waar je wilt zijn.

Als je pijnlijke gevoelens kunt waar nemen in hun context, dan kun je wellicht ontdekken dat de pijn verdwijnt op het moment dat je ziet hoe je weer het stuur in eigen hand kunt nemen in een situatie. Als je herkenning hoort. Dan zie je weer open de deuren om je zelf te realiseren. Dat vraagt training in gewaar zijn en zuiver zien wat aanwezig is nu in de situatie. Oefenen in zelfreflectie met hulp, steun en inleven. In dialoog gaan met jezelf en je identificaties gaan herkennen. Jij bent niet de enige die voelt wat je voelt.

In de bron ben jij uniek en geef jezelf toestemming onbeschaamd uniek te zijn in contact, in een situatie. Kom in contact met jou voelen in de situatie en geef dat voelen alle ruimte om te mogen zijn. Het magische weten in jou weet wat er speelt. Zie in zuiver gewaar zijn als je in oude pijn geraakt voelt. Neem even de tijd terug te gaan naar magie, zuiverheid en de kunde van je zelf.

Heb je in het verleden wel eens een doorbraak ervaren? Wat heb je toen gedaan?

In het moment nu is een uitgelezen kans zijn om een nieuwe route te ontdekken. Ontdekken = leren. Ofwel levend leren in je dagelijks bestaan, in contact met anderen in plaats van allerlei theoretisch modellen in je hoofd te stampen. Ervaren, beweging, de taal, de woorden, voelen, doen en ervaringen delen. Waarnemen wat hier is.

Hier een identificatie-oefening om in contact te komen met waar je nu bent: kijk rond in je kamer of de plaats waar je bent. Wat voorwerp trekt je aandacht. Wordt dan dat voorwerp of ding en ja je identificeren met dat voorwerp ofwel wordt het voorwerp en benoem welke eigenschappen je hebt in de ik vorm b.v. ik ben een roos. Ik bloei, ik ben zacht enz. naar wat er in je op komt. Ga dan na wat je kernwoorden betekenen voor jou in het nu van je leven. Wat ervaar je?   

In de Gestalt-groep werk ik met een veilige situatie zonder oordeel, waarin wij, als in een snelkookpan, talloze inzichten en ontdekkingen kunnen delen en oefenen in een begripvolle setting. Helder zicht op het totaal en dan komen je gevoelens en waarneming in harmonie.

Er zijn echter verschillende mogelijkheden om te werken aan jezelf. Kies de vorm die het meest aansluit bij waar je nu bent.

Zie de pagina: http://www.degeleroos.nl/Gestalttherapie.html

Heb jij situaties dat jij je niet gezien voelt in een situatie «Voornaam»? Wil je ontdekken hoe jij je het stuur in eigen handen kunt nemen in knellende situaties? Support en steun vinden voor jezelf.

Ik werk met verschillende hulpmiddelen en tools zoals beweging, gebruik van taal, meditatie, (interne) dialoog met de delen van het zelf of de ander (herstel van harmonie en één zijn met jezelf), de gestaltformatie, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek en rockmuziek, verkennen van identificaties, awareness, herkenning en in beeld brengen van leefpatronen en wat ter plekke boven komt of ingebracht door degene die deelneemt. Tevens met support als de chaos niet te overzien lijkt en enkel de ondersteuning in een veilige situatie nodig is. Je zelf terugvinden en dan in staat zijn anderen te ondersteunen in hun eigen spoor in hun leven,

In verbinding en ik zie er naar uit om jou te ontmoeten op het pad naar het licht en de herinnering aan het realiseren van licht in dagelijks leven,

Creedence Clearwater Revival: “Long as I can see the light”

Evert van der Weide, gestalttherapeut en mens,

Indien je iets meer van mij als persoon wilt weten. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm  of  https://www.linkedin.com/home?trk=nav_responsive_tab_home . Ik heb ervaringen met elke situatie in werk, relatie of vriendschap waar je tegen aan kunt lopen in dagelijks leven. Ik deel graag mijn 41 jarige ervaring met jou op je pad naar je bestemming.

Je kunt mijn  artikelen lezen op: https://gestalttherapieblog.wordpress.com/

Zie het boek “Gestalt Therapie Verbatim” van Fritz Perls, Uitg. Bert Bakker 1976. 

“Als een bepaalde ervaring telkens weer naar boven komt is iets nog niet af………..

Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  In Skype:  evertvanderweide  en in Line: Evert of facebook: Evert van der Weide Zie ook de website: www.degeleroos.nl  op de eerste pagina onder het kopje: Bewust zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s