Jij kunt …… de relatie herstellen

De power in je zelf

Hier een reminder, aan alle gereedschappen om fijn te leven in je. Je kunt die weer toe-eigenen als je ze weer ziet.

Bij het aangaan van een relatie is er de intentie om er iets moois van te maken. Om gelukkig en in verbinding te leven.

Dan is het goed je te realiseren, dat na de verliefdheidsperiode waarin we heel open staan voor elkaar, de oude patronen uit het verleden weer kunnen opduiken in het heden. Deze automatische patronen hebben een vorm van overleving gegeven in moeilijke periodes.

Als je op de achtergrond waarneemt dat contact niet lekker loopt. Focus dan. Wat nodig is “gewaar te zijn wat je in het hier en nu doet”. Als je daar helder ziet wat de relatiepatronen in het nu zijn kun je keuzes maken. Intieme relaties eindigen niet door een gebrek aan liefde. Ze eindigen door depolarisatie ofwel de gevoelige uitwisseling die verstoord raakt door vastgeroeste reacties.

Een relatie is altijd vanuit het hart en dat vraagt gebruik van de taal van het hart. Wat de relatie extatisch maakt zijn de verschillen. Als er verwachtingen in het contact insluipen en de uitwisseling verstoort raakt dan komt er lijden. Waardering kan ontstaan als het lijden stopt. Lijden komt voor uit gevoelens van verlies, minder, nooit. In het lijden is het attractief zijn afwezig.

Er ontstaat irritatie, frustratie, emotionele opéénstapeling van gebeurtenissen, de berg wordt steeds groter. Vanuit de opstapeling komt er een overreactie op kleine gebeurtenissen.

Als je de ander gaat labelen dan kom je in het hoofd en de relatie gaat dood. Kom dus uit je hoofd en in je hart. Je kunt weerstand gaan voelen en realiseren je dat jij dit bent.

Laat in de relatie de ander voelen belangrijk voor jou te zijn.

We hebben bereidheid en ontvankelijkheid nodig om ons eigen deel te zien in wat we doen. Te reflecteren op ons zelf. Te zien wat we doen of niet doen. Gevoelens te herkennen van weerstand, wrok, afwijzing, repressie, rancune. Verantwoordelijkheid te nemen. Eerlijk te zijn met ons zelf.

Start bij ik hou van je. Vergeef mij. Kijk in elkaars ogen.

Dat kan niet bij mind, maar bij woorden geven aan je voelen in de situatie hier en nu en aan wat er in je gebeurt;

Emoties oriënteren ons op wat ertoe doet in ons leven. Vriendschap met je lichaam, je eigen wijze van zijn.

Relationele vaardigheden kunnen we middels training meer ontwikkelen.

Op dit moment van de coronaperiode doe ik de relatiesessies via ZOOM. Ook individuele of groepsconsulten.

Begin weer te spreken in de ik-vorm vanuit de eigen waarneming in jezelf.  Wees gewaar dat spreken in de negatieve jij vorm als een aanval kan voelen voor de ander.

Unieke en inspirerende Gestalt weekenden staan weer gepland in 2021 Frankrijk en Nederland met Pasen plus gestaltweken Frankrijk/Thailand staan in de planning in dit nieuwe jaar 2021. Afhankelijk van de Covid ontwikkelingen. Vraag data.

Ik ben Evert van der Weide, woon alweer 12 jaar in Frankrijk en ik heb nu reeds 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Mijn inspirators zijn Fritz en Laura Perls, Gendlin, Pierro Ferrucci, Assaggioli, Anthony Robbins, Carl Rogers, Walter Kempler (relatie-therapie) (ik heb nog een betaalde sessie bij hem gevolgd) en Alexander Lowen. Ik ben gepassioneerd door de mogelijkheden tot persoonlijke groei voor ieder mens in het actuele moment van nu in dit leven.

Vraag info of maak een afspraak via email degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon.

Wil je eerst een gesprek en helderheid in wat op dit moment het beste aansluit bij je behoefte aan ondersteuning of supervisie, dan kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek in Treignat of via video-bellen (skype, whats-app, messenger, zoom)

Tot spoedig ziens en een human touch,

Evert

For inspiration: About family therapy by Walter Kempler:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s