Magisch contact in relatie …. is waardering van verschil.

Een doorbraak realiseren …. nu

De woorden: “Waardering van verschil” hebben mij vanaf het begin, jaren sixties, geraakt tot in mijn ziel. Mijn zelf mogen zijn en mezelf niet te hoeven aanpassen en in bochten te wringen voor acceptatie, respect en waardering. Uit de gevangenis van “hoe het hoort”. In een gezonde relatie of contact is er waardering, respect en acceptatie voor ieders individuele beleving (voelen), ieders eigen wijze van zijn in hier en nu. Is er begrip, doorleving en uitwisseling over vreugdevolle en pijnlijke gebeurtenissen. Is er ruimte voor ieders persoonlijke beleving en ruimte om zonder oordeel de moeilijke situaties door te lichten. Kan de magie ontstaan van elkaar te kunnen zien in wie we zijn en van elkaar te kunnen leren. Ook over de historische pijnpunten die soms kunnen opspelen in het heden. Gewoonlijk willen we het beter doen dan onze ouders voor ons zelf en voor onze kinderen en andere verwanten. Dat vraagt ook kunnen zien dat we soms “hetzelfde patroon herhalen” en dat doorzien geeft verlichting.

Ons zelf zijn:

Hoe kunnen we verbonden met de ander zijn en ons zelf zijn? Dat is de magie van dansen op het zijden koord. Ofwel zoals Albert Einstein zei: “Het leven is als fietsen. Om je evenwicht te bewaren dien je in beweging te blijven”. Dat is de ander zien tot in de ziel en jezelf laten zien vanuit de kern van je voelen. Vraagt vertrouwen in jezelf. Dat kun je ontwikkelen met support en medeleven van medemensen.

In de trainingen oefenen we met dans, beweging, expressie geven aan jezelf, meditatie en stil staan bij waar je bent.

Extatisch moment toen ik begon met de gestalttraining. Op het moment dat ik me tijdens het dansen concentreerde op het voelen van eigen bewegingen in plaats van te letten op “hoe ik wel over zou kunnen komen tijdens het dansen”. Vrij voelen in eigen expressie. 

Ouder zijn hoeft niet te betekenen “oud gedrag vertonen”. Nieuw gedrag, geeft nieuwe energie, geeft nieuw voelen in hier en nu. Opent de poorten naar vervulling.

Ik ben Evert van der Weide , ik woon in Frankrijk vanaf 2009, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse emails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Voor inspiratie: “Baba O’riley” van The Who (1978) met subtitles:  https://www.youtube.com/watch?v=Gu9HhYv0C7E&ab_channel=TheWhoVEVO  

Luister special naar de tekst: “I have not to fight. To prove that I am right”.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relatie” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 1 mei 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s