Extatisch awareness in relatie …. in contact.

Een doorbraak realiseren …. nu

Het is bewust zijn als je weet dat je nooit rechtstreeks op iets reageert, maar op jouw interpretatie van de situatie.

Je interpretatie wordt zodoende de rechtvaardiging voor je reactie, niet de situatie zelf.

Wanneer je met gevoelens rondloopt waar je een uitweg uit zoekt dan reageren mensen uit de directe omgeving vaak met “niet zeuren” je hebt het goed. Wat als je lichaam andere signalen geeft. Je kunt een sociaal gewenst antwoordt geven of denken “ik heb het goed” en je lichaam blijft signalen geven van niet goed voelen. Dus blijf als oefening zeuren, tot je voelt dat je gehoord wordt. Die signalen hebben aandacht nodig. Die willen begrepen te worden in jezelf, in de situatie “hier en nu”. Dan kun je weer thuis komen in jezelf. En voelen “dit is wie ik ben”. Wil je leren = ontdekken waar je onwel gevoelens voor staan? Wil je iets veranderen? Wil je doen? Wil je actie ondernemen? Maak nu een afspraak met me.

In relatie staan:

Negatieve gevoelens hebben een betekenis en die betekenis komt vrij als er aandacht is voor het veld. In gestalt noemen we dat de voor- en achtergrond configuratie. Als de dialoog met je diepere zelf is verstoord is het niet mogelijk helderheid en expressie geven aan jezelf in de omgeving. Voor het ontsluieren van de negatieve emotie is liefdevol gewaar zijn nodig, waardoor de balans van positief en negatief zich kan herstellen.

Als je vastgeroeste reactiepatronen ziet bij een ander, verleg eens je aandacht en verander je oordeel eens in: “Hoe kan ik nu anders doen als reactie op een vastgeroest patroon?” Als je dit kunt volgen kom je in de Hogeschool van Leven. In nu anders doen richt je aandacht op de waarneming (wat je ziet, wat je voelt.  “Wat is het effect op de ander van je anders doen”.  

In de trainingen oefenen we met dans, beweging, expressie geven aan jezelf, meditatie en stil staan bij waar je bent. Blokkades verkennen en met verdiept inzicht losgelaten. Wordt  eigen meester(es) en voel je eigen ritme en cadans in contact of relatie. Afstemmen en bewegen. Innerlijk waarnemen. Uiterlijk expressie geven.

In je energie gaan staan

Training van jezelf houdt in bewegen en met aandacht voor de stijfheid die je voelt op plekken in je lijf door er attentie aan te geven. Weer beweging toelaten.

In de opvoeding is de aandacht teveel gericht geweest op aanpassen in plaats van expressie geven aan je zelf zijn in contact. In bedrijven wordt de creativiteit ondermijnt doordat de “neuzen dezelfde kant op dienen te staan”. Ouder worden hoeft niet te betekenen “gedrag aanpassen aan de wensen van anderen”. Nieuw gedrag, geeft nieuwe energie, geeft nieuw voelen in hier en nu. Geeft nieuwe reacties van mensen. Opent de poorten naar vervulling.

Ik ben Evert van der Weide , ik woon in Frankrijk vanaf 2009, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse emails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Gestaltmeeting via Zoom op 27 maart 2021

Van 14 tot 17 uur. Opgeven voor 20 maart 2021.

Vraag info.

Voor inspiratie: “True Colours” van Cindy Lauper:  

https://www.youtube.com/watch?v=LPn0KFlbqX8&ab_channel=CyndiLauperVEVO  

Luister special naar de tekst: “I see your true colours, thats why I love you”.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relaties” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 1 mei 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s