De magie van echt contact …. in relatie.

Terug naar de bron …. jezelf zijn

Levend leren in contact, in relatie. Focus op hoe je anders wilt? Je kunt je zelf realiseren. Stap voor stap. Uit het denken in beperkingen. Ontwikkel helder zicht op de ruimte die aanwezig is in hier en nu.

In de dagelijkse realiteit zul je merken, waar ik ook heen ga, ik neem mezelf mee. De hele ballast van beperkende ervaringen, ingeslepen reacties op deze ervaringen, de geïndoctrineerde beperkingen om goed in het gareel van deze maatschappij te blijven lopen. De wijze waarop ik met frustraties en gevoelens omga. De aangeleerde denkpatronen ofwel beperkende denkramen zoals ik het graag noem naar voorbeeld van de strips van Olivier B. Bommel en Tom Poes. Je kunt je vrijheid heroveren als jij met hulp en support je licht laat schijnen op de ervaringen, die je hebben beperkt in al de mogelijkheden die sluimerend in jou aanwezig zijn.

Werken aan gewaar zijn

In relatie staan:

Dat telkens terugkerend “conflict in relatie, niet begrepen voelen, pijn voelen, alleen voelen, verdedigen van je zelf”,  hebben een betekenis en die betekenis komt vrij als er aandacht is voor elkaar kunnen zien op harts niveau. In gestalt noemen we dat de voor- en achtergrond configuratie. Als de dialoog met je diepere zelf is verstoord is het niet mogelijk helderheid en expressie te geven aan jezelf in je leef situatie. Voor het ontsluieren van de negatieve emotie is liefdevol gewaar zijn nodig, waardoor de balans van positief en negatief zich kan herstellen en je zelf kunt kiezen waar je staat.

Relatie training, individuele training of groepstraining via video-calling.

Dat magische moment van contact voelen. Als iemand in de groep helderheid heeft in zichzelf en in de situatie. De tranen van ontroering stromen en iedereen in de groep kan de  betekenis voelen en zich herkennen in wat aanwezig is. Ik ben daarbij aanwezig en dankbaar in gewaar zijn van het in contact staan met de wijsheid van de zelf.

In de trainingen gaan we de hele warboel van emoties, gevoelens, denken met zuivere aandacht ontsluieren. We oefenen met dans, beweging, expressie geven aan jezelf, meditatie en stil staan bij waar je bent. Blokkades verkennen en erkennen. Met verdiept inzicht en begrip voor jezelf in de oude situatie, kan dat in het hier en nu gezien en losgelaten. Wordt je eigen meester(es) en voel het eigen ritme en cadans in contact of relatie. Afstemmen en bewegen. Innerlijk waarnemen. Uiterlijk expressie geven.

Gehoord voelen

Dit trainingen zijn voor eenieder die wil ontdekken, bereid is te ervaren en wil stilstaan bij wat zich hier en nu aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, student of behoefte aan extra inspiratie hebt. Als je behoefte hebt om in een voedende omgeving stil te staan bij “ken je zelf” of aandacht voor “de rode draad” in je leven, dan dragen deze trainingen daaraan bij.

Ik ben Evert van der Weide, ik woonde vanaf 2007 in Thailand en vanaf 2009 in Frankrijk, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse e-mails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Evert

Voor inspiratie: “Turn Time Around” van Lou Reed met subtitles:  https://www.youtube.com/watch?v=k8jTilDjdpE&ab_channel=FernandoNeves

Vind je eigen licht en waarheid.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relaties” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 1 mei 2021

Afhankelijk van de corona perikelen op locatie in Frankrijk of wereldwijd via Zoom-video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s