Herstel de magie in jouw contact …. in jouw relatie.

Herken de bron in jezelf

Wanneer ik helderheid heb in de relatiepatronen die intiem contact verstoren dan heb ik een keuze. Als ik zie, dat ik de partner label dan kan ik zien dat ik in mijn hoofd zit in plaats van in mijn hart. Als ik de ander wil veranderen dan loop ik vast. Herkenbaar? Want ik en de ander willen gewoonlijk contact op een gelijkwaardig level en niet dat de ander gaat labelen en zich aldus in een hogere positie stelt.

Wat doe ik? Label ik of neem ik waar wat ik voel? Deel ik wat ik voel of vertaal ik een onaangenaam gevoel in een label?

Mijn relatie geeft een unieke kans om te leren over mijn zelf en de ander echt te leren kennen.

Het wonder van contact voelen in de dialoog.

Wat de relatie of het contact extatisch maakt is de (h)erkenning van de verschillen. Ik kom uit mijn mind en ik voel. Ik deel dat voelen ook al reageert de ander niet op de ideale wijze zoals ik zou willen in de gegeven situatie. Ik geef liefde aan mijn zelf zonder ego demonstratie en deze liefde straalt vanzelf uit zonder dat ik mijn best doe.

Ik heb bereidheid en ontvankelijkheid nodig om mijn eigen beperkende gedachte of ingeslepen reactiepatroon te zien. Te reflecteren op mijn zelf. Te zien wat ik doe of niet doe. Verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik doe. Eerlijk te zijn met mijn zelf.

Start bij ik hou van jou. Ik wil herstellen. Ik zie de pijn. Zien en gezien voelen heelt.

Magie in Frankrijk

In relatie staan:

Dat telkens terugkerend “conflict in relatie, niet begrepen voelen, pijn voelen, alleen voelen staan, verdedigen van “de zelf”,  hebben een betekenis en die betekenis komt vrij als er aandacht is voor elkaar kunnen zien op dat gevoelsniveau. In gestalt noemen we dat de voor- en achtergrond configuratie. Als de dialoog met de diepere zelf is verstoord is het niet mogelijk helderheid en expressie te geven aan jezelf in de leefsituatie. Voor het ontsluieren van de negatieve emotie is liefdevol gewaar zijn nodig, waardoor de balans van positief en negatief zich kan herstellen en je zelf kunt kiezen waar je staat.

Relatie training, individuele training of groepstraining via video-calling.

Dat magische moment van contact voelen. Als iemand in de groep helderheid heeft in zichzelf en in de situatie. De tranen van ontroering stromen en iedereen in de groep kan de  betekenis voelen en zich herkennen in wat aanwezig is. Ik ben daarbij aanwezig en dankbaar in gewaar zijn van het in contact staan met de wijsheid van de zelf. Support middels de groep en delen van herkenning.

In de trainingen gaan we de hele warboel van emoties, gevoelens, denken met zuivere aandacht ontwarren. We oefenen met dans, beweging, expressie geven aan jezelf, meditatie en stil staan bij waar je staat zonder oordeel. Blokkades verkennen en erkennen. Met verdiept inzicht en begrip voor jezelf in de oude situatie, kan dat in het hier en nu gezien en losgelaten. Wordt je eigen meester(es) en voel het eigen ritme en cadans in contact of relatie. Afstemmen en bewegen. Innerlijk waarnemen. Uiterlijk expressie geven.

Magic

Dit trainingen zijn voor eenieder die wil ontdekken, bereid is te ervaren en wil stilstaan bij wat zich hier en nu aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, student of behoefte aan extra inspiratie hebt. Als je behoefte hebt om in een voedende omgeving stil te staan bij “ken uw zelf” of aandacht voor “de rode draad” in je leven, dan dragen deze trainingen daaraan bij.

Ik ben Evert van der Weide, ik woonde vanaf 2007 in Thailand en vanaf 2009 in Frankrijk, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse e-mails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Evert

Voor inspiratie: “Long as I can see the light” van Creedence Clearwater Revival::  https://www.youtube.com/watch?v=Lb3ppp_RoT0&ab_channel=jimi564

Vind je eigen licht en waarheid.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relaties” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 1 mei 2021

Afhankelijk van de corona perikelen op locatie in Frankrijk of wereldwijd via Zoom-video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s