De extase van gehoord worden …. in relatie.

Voelen …. intuitie

In contact staan met eigen voelen en woorden gebruiken die totaal expressie geven aan je zelf.

Dan aanwezig zijn met de ander zonder te oordelen en ondersteunen dat de intuïtie en de gevoelens van de ander tot in de kern voelbaar uitgesproken kunnen worden. Het beslissingsrecht is aan jou. Hoe doe je dat?

Vandaag concentreer ik mij op de taal die we in contact gebruiken. Daar jij de kern bent van jouw wereld kun je de ik-taal gebruiken en beginnen met: “ik kan …….”. Als jij voelt in een bepaalde situatie: “ik kan niet………”. Onderzoek welke gedachten, herinneringen of plaatjes (uit heden of verleden) jou het gevoel geven: “ik kan niet……..”. 

Vind je het moeilijk om over gevoelens of intuïties te praten in een onveilige situatie? In opvoeding, onderwijs, werksituatie of relatie en contact nooit de ruimte gevoeld of support gekregen om te praten over hoe iets werkelijk voor jou voelt? Is voor mij heel herkenbaar en niets vreemd aan.

Ik ken de ervaring van extase toen ik voelde dat iemand zonder oordeel  luisterde naar mijn gevoelstoon in plaats van te oordelen en te luisteren naar de gebruikte woorden en daarop af te rekenen. Ik wens jou die verrijkende ervaring ook toe.

Ik ben meteen de gestalt-training gaan volgen en voelde dat ik thuis kwam in mijn zelf. Dat heb ik nooit ervaren in de formele en erkende opleidingen, die ik ook gevolgd heb en zich concentreren op denkramen over de werkelijkheid.

Wanneer we alle goedbedoelde adviezen reeds gevolgd hebben om ons leven te verbeteren en we voelen geen verandering. Er blijft iets hangen? Dan is het wellicht tijd te ontdekken hoe we werkelijk kunt luisteren naar de eigen zintuigen en intuïtie. Kunnen gaan ontdekken “dat is……….. wat is” in hier en nu totaal verschillend is van het vanuit de denkmodus selectief waarnemen.

In relatie staan:

Dat herhaald zelfde “conflict in relatie, niet begrepen voelen, pijn voelen, alleen voelen staan, verdedigen van “de zelf”,  hebben een betekenis en die betekenis komt vrij als er aandacht is voor elkaar kunnen zien in dat gevoelsniveau. In gestalt noemen we dat de voor- en achtergrond configuratie. Als de dialoog met de diepere zelf is verstoord is het niet mogelijk helderheid en expressie te geven aan jezelf in de leefsituatie. Voor het ontsluieren van de negatieve emotie is liefdevol gewaar zijn nodig, waardoor de balans van positief en negatief zich kan herstellen en je zelf kunt kiezen waar je staat.

Relatie training, individuele training of groepstraining via video-calling.

Dat magische moment van contact voelen. Als iemand in de groep helderheid heeft in zichzelf en in de situatie. De tranen van ontroering stromen en iedereen in de groep kan de  betekenis voelen en zich herkennen in wat aanwezig is. Ik ben daarbij aanwezig en dankbaar in het gewaar zijn van het in contact staan met de wijsheid van het “zelf”. Support middels de groep en delen van herkenning. We staan er niet alleen in.

In de trainingen gaan we de hele warboel van emoties, gevoelens en denken ontwarren met zuiver attent zijn. We oefenen met dans, beweging, expressie geven aan jezelf, meditatie en stil staan bij waar je staat zonder oordeel. Blokkades verkennen en erkennen. Met verdiept inzicht en begrip voor jezelf in de oude situatie, kan dat in het hier en nu gezien en losgelaten worden. Wordt je eigen meester(es) en voel het eigen ritme en cadans in contact of relatie. Afstemmen en bewegen. Innerlijk waarnemen. Uiterlijk expressie geven.

In je power

Dit trainingen zijn voor eenieder die wil ontdekken, bereid is te ervaren en wil stilstaan bij wat zich hier en nu aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, student of behoefte aan extra inspiratie hebt. Als je behoefte hebt om in een voedende omgeving stil te staan bij “ken uw zelf” of aandacht voor “de rode draad” in je leven, dan dragen deze trainingen daaraan bij.

Ik ben Evert van der Weide, ik woonde vanaf 2007 in Thailand en vanaf 2009 in Frankrijk, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse e-mails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Evert

Voor inspiratie: “Won’t Get Fooled Again” van The Who met subtitles:  https://www.youtube.com/watch?v=UDfAdHBtK_Q&ab_channel=TheWhoVEVO  

Vind je eigen licht en waarheid. The new revolution.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relaties” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 1 mei 2021

Afhankelijk van de corona perikelen op locatie in Frankrijk of wereldwijd via Zoom-video.

Wil je emails met inspirerende teksten ontvangen. Geef emailares en reageer met “meer of thema”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s