De extase van vrij voelen in relatie en in contact.

Onaffe pijn van het verleden …. verkennen, doorzien en afronden in heden

Ieder van ons heeft wel eens ervaren, dat er een gevoel blijft hangen en met denken niet weg is. Dat gevoel blijft terug komen in bepaalde situaties. Negeren verstopt het tot er gebeurtenis is dat dit gevoel geraakt wordt en het ontvlamt in alle hevigheid.

In gestalt noemen we dat “onaffe situaties”, die aandacht behoeven zodat de levensenergie weer kan gaan stromen. Negeren van deze gevoelens verstopt ze, tot ze weer in een onveilige situatie tevoorschijn komen en je hinderen om te zijn in de situatie.

Heb je te maken gehad met afwijzing, uitstoting, etikettering, diagnostisering, pesterijen of ander aangedaan leed zoals misbruik van vertrouwen, misbruik van je lichaam?

Loop je in contact herhaalde malen aan tegen dezelfde vastgeroeste pijn reactiepatronen en verlies je de moed dat verandering mogelijk is? Voel jij de pijn van niet gehoord of gezien worden in een situatie en zoek je een weg terug om te komen in eigen energie? Met hulp en steun zonder oordeel in een veilige situatie kun je verder.

Herstel van steun en vertrouwen in jezelf. Voelen dat je gehoord en begrepen wordt, dat jij er toe doet. Energie die naar binnen geslagen is weer plek geven en naar buiten brengen. Gevoeligheid de waardering terug geven die het verdient als bron van zuivere waarneming.

Onaffe situaties uit het verleden die blijven hangen. Wat niet af is. In het heden kun je ze doorlichten en met support een nieuwe plek geven en dan laten rusten in het verleden. De ballast van je afwerpen. Vrij komen van de (oordelende) stemmen in je hoofd of omgeving.

“Wat is ….. dat is ……” de toverspreuk in de gestaltbenadering van het leven. Wat zich vlak voor onze neus bevindt niet waarnemen doordat we alle energie in het denken over wat ik of anderen doen stoppen. Dat doen we allemaal wel eens.

Ik zie het

In de relatie “gaan staan”: de man of vrouw zijn die je bent.

Onder de schillende uiterlijke lagen in je zelf, kun je wellicht waarnemen dat er meer aanwezig is. Dat herhaalde “conflict in relatie, niet begrepen voelen, pijn voelen, alleen voelen staan, verdedigen van “de zelf”, kunnen te maken met vastgeroeste reactiepatronen, opvattingen en meningen als overlevingspatroon in een situatie. In gestalt noemen we dat de voor- en achtergrond configuratie. Als de dialoog met de diepere zelf is verstoord (de waarheid achter de woorden) is het niet mogelijk helderheid en expressie te geven aan jezelf in de leefsituatie. Voor het ontsluieren van de negatieve emotie is liefdevol gewaar, acceptatie nodig, waardoor de balans van positief en negatief zich kan herstellen en je zelf kunt kiezen waar je wilt staan.

Relatietraining, individuele training of groepstraining via video-calling.

In de trainingen gaan we de hele warboel van emoties, gevoelens en denken ontwarren met zuiver gewaar zijn naar de betekenis in je levensituatie nu, in dialoog gaan met de verschillende facetten van je zelf. We oefenen met dans, beweging, expressie geven aan jezelf, meditatie en stil staan bij waar je staat zonder oordeel. Blokkades verkennen en erkennen. Met verdiept inzicht en begrip voor jezelf in de oude situatie, kan dat in het hier en nu gezien en losgelaten worden. Wordt je eigen meester(es) en voel het eigen ritme en cadans in contact of relatie. Afstemmen en bewegen. Innerlijk waarnemen. Uiterlijk expressie geven.

Revitaliseren

Deze trainingen zijn enkel voor mensen die willen ontdekken, bereid zijn te ervaren en willen stilstaan bij wat zich in hier en nu aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, student of behoefte aan extra inspiratie hebt. Als je behoefte hebt om in een voedende omgeving stil te staan bij “ken uw zelf” of aandacht voor “de rode draad” in je leven, dan dragen deze trainingen daaraan bij.

Ik ben Evert van der Weide, ik woonde vanaf 2007 in Thailand en vanaf 2009 in Frankrijk, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse e-mails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Evert

Voor inspiratie: “I want to break free” van Queen met subtitles:  

Vind je eigen licht en waarheid. The new revolution.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relaties” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 1 mei 2021

Afhankelijk van de corona perikelen op locatie in Frankrijk of wereldwijd via Zoom-video.

Wil je meer email met inspirerende teksten ontvangen. Reageer met “meer of thema”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s