De magie van verandering, zonder te veranderen.

Wijsheid in een nieuw licht

Ieder van ons heeft het wel eens ervaren, zich onderuit gehaald te voelen, de kluts inwendig kwijt zijn en niet weten hoe met een situatie om te gaan. Vooral dat pijnlijke en knagende gevoel van onwel zijn verstoort het aanwezig zijn in het hier en nu van contact. Bedreigd voelen in je bestaanszekerheid. Angst voelen en van slag zijn.

In gestalt werken we met de dialoog, die aandacht geeft aan de verschillende delen (stemmen) in ons zelf. Weer helderheid ontwikkelen in de taalpatronen welke je hebt geleerd te gebruiken. De reactiepatronen die je noodgedwongen hebt moeten gebruiken om te overleven, die de vrije expressie blokkeren en niet overeenkomen met de dieper gevoelde spirit in jezelf.

In de gestalt-training heb ik geleerd om te oefenen met mijn eigen referentiepunt van waaruit ik de wereld om me heen waarneem. Referentiepunt doelt op “ik denk”, “ik voel”, “ik zie”, “ik proef”, “ik hoor woorden”, “ik hoor de klank van de woorden”. Een eyeopener was voor mij dat ik merkte dat ik bezig was met hoe de ander mij zou zien, horen en voelen. Op het moment van dat gewaar zijn, dat unieke moment, kreeg ik de keuze van kunnen kijken naar mezelf door de eigen ogen of door de ogen van de ander.

Dit referentiepunt geeft de mogelijkheid om herstel van steun en vertrouwen in jezelf te ontwikkelen? Weer terug te komen in de bron van je zelf. Ik ben. Energie die naar binnen geslagen is door met iemands anders ogen naar jezelf te kijken weer plek geven. En dan kunnen kiezen voor “ik zie, voel, hoor om in mijn echte zelf naar buiten te kunnen komen. Mijn voelen de waardering geven die het is als bron van zuivere waarneming.

Je kunt weer attent zijn op eigen intuitie, eigen voelen, en uit de laag van het spelen van rollen in de samenleving terug naar de waarneming van het spelen van een rol van jezelf of tot expressie brengen in wat werkelijk waargenomen wordt en wat echt is.

Anders kunnen doen naar een nieuwe weg van anders, emotie, fris, puur, echt kunnen zijn.  

Zonder oordeel waarnemen

In de dialoog treedt heling op als jij je gehoord en begrepen voelt. Eén wordt met je zelf.

Wat wordt je gewaar, wat voel je, wat hoor je, wat doet de ervaring met je?

Relatietraining, individuele training of groepstraining via video-calling.

In de trainingen gaan we de hele warboel van emoties, gevoelens en denken ontwarren met zuiver gewaar zijn naar de betekenis in de levensituatie nu, in dialoog gaan met de verschillende delen van je zelf. We oefenen met dans, beweging, expressie geven aan jezelf, meditatie en stil staan bij waar je staat zonder te oordelen. Blokkades verkennen en erkennen. Met verdiept inzicht en begrip voor jezelf in de oude situatie, kan dat in het hier en nu gezien en losgelaten worden. Wordt je eigen meester(es) en voel het eigen ritme en cadans in contact of relatie. Afstemmen en bewegen. Innerlijk waarnemen. Uiterlijk expressie geven.

Al die kleuren ben jij

Deze trainingen zijn enkel voor mensen die willen ontdekken, bereid zijn te ervaren en willen stilstaan bij wat zich in hier en nu aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, student of behoefte aan extra inspiratie hebt. Als je behoefte hebt om in een voedende omgeving stil te staan bij “ken uw zelf” of aandacht voor “de rode draad” in je leven, dan dragen deze trainingen daaraan bij.

Ik ben Evert van der Weide, ik woonde vanaf 2007 in Thailand en vanaf 2009 in Frankrijk, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse e-mails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Evert

Voor inspiratie: “Secret garden” van Bruce Springsteen:  

Vind je eigen licht en waarheid. The new revolution.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relaties” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 1 mei 2021

Afhankelijk van de corona perikelen op locatie in Frankrijk of wereldwijd via Zoom-video.

Wil je email met inspirerende teksten ontvangen. Reageer met “meer of thema”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s