De inspirerende shift in acceptatie van het negatieve.

De kracht van jouw zijn.

Zoals je weet heerst er een taboe op het hebben van negatieve gedachten of gevoelens. Het lijkt alsof er iets mis is met je. Je zou je voelen, je gedachten, je zijn in het nu moeten loslaten, moeten doorbreken door positief te denken, ofwel ombuigen naar de realiteit van het denken van de ander.

Dat voelt alsof er iets mis met je is. Dat knagende gevoel van dat je het niet goed doet ondermijnt het jezelf kunnen zijn. De buitenwereld heeft een oordeel over jou en dat voel jij als hoog gevoelig persoon. Voortdurend is deze top-dog in je denken aanwezig om je vertellen hoe je zou moeten zijn in de ogen ofwel de besmeurde brillenglazen van de ander.

In gestalt werken we met het zuivere gewaar zijn, van de verschillende (verwijtende) stemmen van ouders, opvoeders, beterweters in ons hoofd. Gewaar zijn te ontwikkelen van de pijn die we voelen. Niet bang te zijn voor het fysieke gevoel van emotionele pijn en om er in te duiken, er regelrecht in, begrip te krijgen voor ons zelf en dan houden van ons zelf. We hebben het vermijden van voelen noodgedwongen moeten gebruiken om te overleven. We hebben vrije expressie geblokkeerd in de hoop op waardering en we merken dat dit niet overeenkomt met de dieper gevoelde spirit in ons zelf.

Ontdekken hoe aandacht te besteden aan ons lichaam, aan al zijn kleine pijntjes en kwalen, en probeer een begrip te associëren. Ons lichaam praat tegen ons; het probeert ons iets te vertellen. Ieder van ons is “dyadisch” in onze natuur, dat wil zeggen, we ervaren allebei en reageren op onze ervaringen en gedachten. We hebben eigenlijk een relatie met onszelf.

Wanneer je bijvoorbeeld denkt, ben je in wezen in gesprek met jezelf.

Als je huilt en je hebt de gedachte dat huilen is verkeerd of zwak, of je reageert met onverschilligheid in plaats van empathie en liefde voor jezelf, dan vergroot je in feite het originele verdriet.

Wat wordt je gewaar, wat voel je, wat hoor je, wat doen de ervaringen met je?

Volledige intensiteit van emotie is niet de voornaamste doel. Het is het voelen en het reageren op de emotie. Hoe ontvangen we onszelf en de anderen die het verschil maken!

Het is belangrijk voor iedereen die de diepe pijn onder ogen zien om te leren hoe we onmiddellijk kunnen reageren met begrip, mededogen en een omhelzing van ons zelf.

Relatietraining, individuele training of groepstraining via video-calling.

In de trainingen gaan we de hele warboel van emoties, gevoelens en denken ontwarren met zuiver gewaar zijn naar de betekenis in onze levenssituatie nu, in dialoog gaan met de verschillende delen in ons zelf. We oefenen met dans, beweging, expressie geven aan ons zelf, meditatie en stil staan bij waar we staat zonder te oordelen. Blokkades verkennen en erkennen. Met verdiept inzicht en begrip voor ons zelf in de oude situatie, kan dat in het hier en nu gezien en doorstromen. Wordt je eigen meester(es) en voel het eigen ritme en cadans in contact of relatie. Afstemmen en bewegen. Innerlijk waarnemen. Uiterlijk expressie geven.

Innerlijk bloeien. Open gaan

Deze trainingen zijn enkel voor mensen die willen ontdekken, bereid zijn te ervaren en willen stilstaan bij wat zich in hier en nu aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, student of behoefte aan extra inspiratie hebt. Als je behoefte hebt om in een voedende omgeving stil te staan bij “ken uw zelf” of aandacht voor “de rode draad” in je leven, dan dragen deze trainingen daaraan bij.

Ik ben Evert van der Weide, ik woonde vanaf 2007 in Thailand en vanaf 2009 in Frankrijk, ik heb nu 41 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linkened. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand.

Voor info en data over diverse trainingen kun je mij e-mailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Wil je wekelijkse e-mails ontvangen of specifieke info (thema van jouw leven) of een inschrijfformulier.

Evert

Voor heling: “Magic Flower” van Chrysalis:  

Vind je eigen licht en waarheid. The new revolution.

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  folder in voorbereiding

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweek “voedende relaties” 24-31 augustus 2021 in Frankrijk

Opgeven voor 15 mei 2021

Afhankelijk van de corona perikelen op locatie in Frankrijk of wereldwijd via Zoom-video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s