Een doorbraak naar een “actuele liefdevolle relatie”.

 Relationship connected

Zuiver gewaar zijn in de liefdevolle relatie. 

Als jij je partner al langer kent kom je in de sleur van de dagelijkse omgang met elkaar in conclusies over ervaringen en denken over hoe de ander is.

Ook jij hebt het vermogen en de intuïtie om je relatie en je contacten te verfrissen door naar je pure en oorspronkelijke waarneming te gaan in het hier en nu.

Contact vernieuwen en dat vraagt inzet en oefening van beiden om te herkennen hoe je de pure waarneming weer kunt herstellen en zien welke denk- of reactie- of automatische gevoelspatronen het echte contact nu verstoren.

Oefenen en ontdekken in een natuurrijke rustgevende omgeving waar het leven niet gehaast is. Ruimte en tijd vinden voor stil staan bij wie je bent en telkens nieuwe facetten ontdekken over je zelf en waarnemen bij je partner in de natuur rond Treignat.

Doorzien van het automatische op elkaar reageren. Met liefdevolle aandacht en respect voor je liefdevolle zelf, de mogelijkheden creëren je op een ander niveau van taal uit te drukken. Hartscontact te herstellen. In de vrije dialoog kun je zonder oordeel gevoelens onderzoeken en er woorden voor vinden die je zelf tot zuivere expressie brengen. En dan je realiseren dat je er helemaal mag zijn in wie je bent in contact met die ander. Je schoonheid, je puurheid tot uitdrukking brengen en de opening naar de ander. Doorstroming van liefdesenergie.

Nu terug naar dat moment dat jij je partner pas leerde kennen en de gevoelens van openheid en liefde voelde. Daar kun je naar terug als je wilt. Veilig, gewaardeerd en verbonden voelen in je relatie.

  • Dat kan door praktische gesprekken te voeren en aandacht te geven hoe dat voelt.
  • Door negativiteits belevingen in de relatie te verkennen in jezelf en deze te elimineren door nieuwe inzichten b.v. omzetten in het tegendeel.
  • Dagelijkse gedachtenspinsels te delen en te verhelderen. Voorbij te laten drijven als wolkjes.
  • Omzetten van uw frustratiesgevoelens over wat niet gebeurt veranderen in verlangens tot uitdrukking brengen.
  • Liefdevolle attentie geven aan je relatie
  • Oefenen met eigen gewaarzijn te delen zonder kritiek of oordeel.
  • Luisteren naar de woorden en wat je achter de woorden kunt horen.
  • Gebruik jou relatie voor het veranderen van je denken en meer vreugde.

De komende maanden geef ik weekendtrainingen “liefdevolle relaties” voor mensen van ongeveer dezelfde leeftijd en voor paren die samen willen werken aan hun relatie paar-trainingen van enkele dagen met sessies en oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen.

In deze relatie-trainingen kun je met behulp van gestalt-principes nieuwe ontdekkingen doen “op de weg naar een liefdevolle relatie en de echte ander ontmoeten”. De eigen vaardigheden, waar wellicht het contact mee verloren is geraakt door opvoedings- en educatieprogramma’s het contact mee herstellen. Wanneer we kunnen oefenen met herkenning van “denk en doe”patronen, “taalpatronen” en “zuiver w a a r n e m e n in het nu” en als je liefdevol waar neemt krijg je de bewuste keuze te oefenen met anders te doen. De relatie voedend kunnen maken. En dan wordt de ontspanning voelbaar.

Ieder van ons heeft dat diepere inzicht al bij zich. Door de dagelijkse druk en het effect van levensgebeurtenissen kom je daar vaak niet bij. Training dient om te concentreren en te ontdekken wie je in essentie bent: de weg naar menselijk ondernemer zijn in je bestaan. Dit brengt jou wijsheid, kracht, leiderschap. Je leert oordeelloos communiceren en conflictbeheersing. Zodat je jouw levenslust ten volle kunt benutten, in je relatie, in je werk en in de dagelijkse contacten. De gestalt training kan eveneens individueel, middels relatie-gesprek of in middaggroep, weekend of een intensieve weektraining.

Ik ben Evert van der Weide , nu 72 jaar, ik woon in Frankrijk, ik heb nu 35 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand. Ik werk wederom samen met Margreet Verweij in Nederland.

Voor info en data kun je mij emailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Daarna krijg je info of een inschrijfformulier en je ontvangt 14 dagen van tevoren de routebeschrijving.

Voor inspiratie: “Make you feel my love” van Adele:

https://www.youtube.com/watch?v=DHUejgwOyHI

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweekend “naar een actuele liefdevolle relatie” 29-30 September 2017 in Frankrijk

Inschrijven voor 1 september 2017

 

Foto achtergrond: Het meertje L’Etang Herculat bij Treignat.

 

 

 

 

 

 

Advertenties