Gestaltweekend “liefdevolle relatie” 29-30 september 2017.

relatie liefdevol Een brug slaan in contact.

Uitreiken door actueel te zijn.

In dagelijks leven met partner komen we automatisch in herhalingspatronen van op elkaar reageren. Als dat niet fijn meer voelt is het tijd nieuwe wegen te vinden te ontsnappen uit deze patronen en onze verbinding en liefde te herstellen.

 

Ik heb de gevoelens en de beperkingen waar jij nu tegen aan loopt in contact, relatie of werk zelf ook mee gemaakt en ik heb de kans gekregen te werken aan mezelf middels de gestaltbenadering. Ik kwam weer thuis in mijzelf en ik heb ontdekt hoe belangrijk het is om aandacht te leren geven aan gevoelens in eigen lijf en dat een heldere plek te geven in de leef situatie. Ik heb ontdekt hoe ik handen en voeten kan geven aan wat in mij leeft, waardoor de ander mij begrijpt. Directer en duidelijker kunnen uiten, situaties uit het dagbestaan te doorzien middels zuivere waarneming los uit de maalstroom van het denken en opgelopen indoctrinatieprogramma’s uit onderwijs of opvoeding.

Oefenen en ontdekken in een natuurrijke rustgevende omgeving waar het leven niet gehaast is. Ruimte en tijd vinden voor stil staan bij wie je bent en telkens nieuwe facetten ontdekken over je zelf en waarnemen bij je partner in de natuur rond Treignat.

Doorzien van het automatische op elkaar reageren. Met liefdevolle aandacht en respect voor je liefdevolle zelf, de mogelijkheden creëren je op een ander niveau van taal uit te drukken. Hart-contact te herstellen. In de vrije dialoog kun je zonder oordeel gevoelens onderzoeken en er woorden voor vinden die je zelf tot zuivere expressie brengen. En dan je realiseren dat je er helemaal mag zijn in wie je bent in contact met die ander. Je schoonheid, je puurheid tot uitdrukking brengen en de opening naar de ander. Doorstroming van liefdesenergie.

Nu terug naar dat moment dat jij je partner pas leerde kennen en de gevoelens van openheid en liefde voelde. Daar kun je naar terug als je wilt. Veilig, gewaardeerd en verbonden voelen in je relatie.

  • Dat kan door praktische gesprekken te voeren en aandacht te geven hoe dat voelt.
  • Door negativiteits belevingen in de relatie te verkennen in jezelf en deze te elimineren door nieuwe inzichten b.v. omzetten in het tegendeel.
  • Dagelijkse gedachtenspinsels te delen en te verhelderen. Voorbij te laten drijven als wolkjes.
  • Omzetten van uw frustratiesgevoelens over wat niet gebeurt veranderen in verlangens tot uitdrukking brengen.
  • Liefdevolle attentie geven in de relatie
  • Oefenen met present te zijn in eigen gewaarzijn en te delen zonder kritiek of oordeel.
  • Luisteren naar de woorden en wat je achter de woorden kunt horen.
  • Gebruik jou relatie voor het veranderen van je denken en meer vreugde.

In deze relatie-trainingen kun je met behulp van gestalt-principes nieuwe ontdekkingen doen “op de weg naar een liefdevolle relatie en de ander echt ontmoeten”. De eigen vaardigheden, waar wellicht het contact mee verloren is geraakt door opvoedings- en educatieprogramma’s het contact mee herstellen. Wanneer we kunnen oefenen met herkenning van “denk en doe”patronen, “taalpatronen” en “zuiver w a a r n e m e n in het nu” en als je liefdevol waar neemt krijg je de bewuste keuze te oefenen met anders te doen. Jij kunt de relatie voedend. En dan wordt de ontspanning waarneembaar.

Ieder van ons heeft dat diepere inzicht al bij zich. Door de dagelijkse druk en het effect van levensgebeurtenissen kom je daar vaak niet bij. Training dient om te concentreren en te ontdekken wie je in essentie bent: de weg naar menselijk ondernemer zijn in je bestaan. Dit brengt jou wijsheid, kracht, leiderschap. Je leert oordeelloos communiceren en conflictbeheersing. Zodat je jouw levenslust ten volle kunt benutten, in je relatie, in je werk en in de dagelijkse contacten. De gestalt training kan eveneens individueel, middels relatie-gesprek of in middaggroep, weekend of een intensieve weektraining.

evert-web-kleinIk ben Evert van der Weide , nu 72 jaar, ik woon in Frankrijk, ik heb nu 35 jaar ervaring als Gestalt therapeut; zie Linked. Ik werk met individuele-, relatie-gesprekken, supervisie en ik werk met specifieke gestaltweekend /gestaltweek-trainingen in Nederland, Frankrijk en Thailand. Ik werk wederom samen met Margreet Verweij in Nederland.

Voor info en data kun je mij emailen degeleroos@gmail.com met naam, adres en telefoon. Daarna krijg je info of een inschrijfformulier en je ontvangt 14 dagen van tevoren de routebeschrijving.

Voor inspiratie: “Make you feel my love” van Adele: https://www.youtube.com/watch?v=0put0_a–Ng

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/

Gestaltweekend “naar een liefdevolle relatie” 29-30 September 2017 in Frankrijk

Inschrijven voor 7 september 2017

 

Advertenties