Vrij voelen, doorademen en plaats innemen

Uit reactie………. Naar actie

Hoe voel jij je vandaag? Soms kunnen jij en ik ons gevangen voelen zitten in de dagelijkse sleur, in telkens hetzelfde paadje lopen. En waar vind ik die uitweg?

In “hier en nu” kunnen we op elk moment een mogelijkheid creëren uit de belemmeringen te stappen door puur gewaar te zijn. Dat is uit het denken gaan stappen en gaan zien, gaan voelen, gaan proeven.

Dat kun je benoemen door woorden te vinden bij wat al die tijd reeds vaag geweten is. Dan met ondersteuning de juiste woorden vinden en het gezegd hebbende, plotsklaps, onnoemelijke ruimte voelen. Spontaan dieper doorademen. Ik ben. Ik heb te zeggen……….

En als er een naar gevoel blijft hangen en dat niet weg te denken is. Als dat negatieve gevoel terug blijft komen in bepaalde situaties. Dan is er aandacht nodig. Negeren verstopt het enkel tot er iets gebeurt dat dit gevoel opnieuw geraakt wordt en ontvlamt in alle hevigheid.

In gestalt noemen we dat “onaffe situaties”, die aandacht behoeven zodat de levensenergie weer kan gaan stromen. Negeren van deze gevoelens verstopt ze, tot ze weer in een onveilige situatie tevoorschijn komen en je hinderen om te zijn in de situatie nu.

Wat nodig is doorzien hoe jij je plaats kunt innemen in je dag bestaan. In het nu. Op eigen voeten staan en je niet langer afhankelijk opstellen van wat de ander doet. Dan is veranderen van het reageren op de omgeving om te zetten naar in actie te komen in je leven. Aan het stuur gaan staan. Een route kiezen ofwel attent zijn op wat je tegen komt en ter plaatse kiezen waar je voor gaat.

In gestalt-weekenden- kun je ervaren wat “contact herstellen met je echte zelf, met de echte ander” betekend. De eigen latent aanwezige vaardigheden ontwikkelen en in beheer nemen. Kunnen oefenen met herkenning van “denk en doe” patronen, doorlichten en dan naar zuiver 

w a a r n e m e n   in het nu en die vrijheid van een eigen keuze kunnen maken ervaren.

Negatieve gedachten/gevoelens hebben een betekenis in een situatie en als we deze met open ogen waar kunnen nemen, komen er oplossingen beschikbaar, wat voorheen een zwart gat leek te zijn. In het licht van het gewaar zijn worden de gedachten positief door de kracht van gewaar zijn en dan …… ik kan een keuze maken in de situatie. Ik kom in actie.

Als jij in je leven tegen situaties aanloopt waar je op dit moment geen uitweg in ziet b.v. dat je geen vrijheid voelt je zelf te zijn dan lichten we de situatie door tot je ziet hoe je in je kracht kunt gaan staan. Heb je een knelsituatie en wil je deze delen met mij geef dan concreet wat je voelt, wat je denkt en wat er gebeurt in het hier en nu van de situatie. In een gestalt-weekend kun je focussen op denken, voelen en doen. Liefdevol gezien kan oude pijn toegelaten worden en herkadert. Leven kun je leiden door te anticiperen op wat aanwezig is.

Voor inspiration: About Awarenes and the ongoing proces by Fritz Perls : https://www.youtube.com/watch?v=rog0Q3-vpyg&t=251s

Wil je de tekst van de song van Bob Dylan in het Nederlands? (Op verzoek stuur ik).

In verbinding, Evert van der Weide

Mijn achtergrond? Hier een begin. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm

In de trainingen, de Gestalt-weekenden of weken kun je ontdekken wie je werkelijk bent en wie je kunt zijn als je de maatschappelijke programmering kunt doorzien en nu vrij kunt kiezen. 

“Op weg naar echt contact met je zelf en de ander in de “o n t m o e t i ng”.

De individuele- en relatie sessies, trainingen in de gestalt-weekends die ik geef zijn voor iedereen die wil  o n t d e k k e n, bereid is te ervaren en wil stilstaan bij wat zich hier en nu in het bewust zijn aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, als mens thuis wilt komen in jezelf, student bent en behoefte aan extra inspiratie hebt, of gewoon behoefte hebt om in een veilige omgeving stil te staan bij jezelf en aandacht voor een specifiek thema. Weekendtrainingen geven je een kans op nieuwe inzichten en begrip voor  wie je bent tot in de kern van wie je kunt zijn. Ik werk met oefeningen, met beweging, meditatie, expressie geven aan je zelf, in dialoog gaan met de ander, contact maken en wat ter plaatse boven komt. Een ruimte voor jou om te mogen zijn met wat is.  

Welkom bij een inspirerende workshop: (tijdig aanmelden)  

  • Gestaltweekend 28-29 juni 2024 in de Allier, France
  • Gestaltweek Frankrijk 20-27 juli 2024
  • Gestaltweek Thailand 21-28 december 2024
  • Supervisie individueel of in groep
  • Trainingsgroep online. Op de woensdagavond.

Interesse: Tel. of sms: +33 (0)6 27 78 62 52 of email degeleroos@gmail.com  Video-calling Skype, Zoom, Whatsapp, Messenger. Vragen of aanmeldingen of info over training en accommodatie email: degeleroos@gmail.com of bel/sms +33 (0)6 27 78 62 52.  

Voor inspiratie: Bob Dylan – “Chimes Of Freedom”.

Ik en jij kunnen licht en waarheid vinden in contact. In de echte dialoog. Een revolutie nu.  

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  Vraag nieuwe folder aan!  

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/   Bel voor een afspraak 

2 gedachtes over “Vrij voelen, doorademen en plaats innemen

Plaats een reactie