Droom, koninklijke weg naar bewust wording

bewust – onbewust – wijsheid aanwezig

Dagelijks droom ik en jij? Droomwerk is in gestalt  als een dialoog met je zelf…. Tussen het bewuste en het onbewuste.

Als dromer kun je elke persoon, elk object en elke gebeurtenis in je dromen tot uitdrukking brengen. Je kunt als persoon de dialogen tussen de verschillende delen van de droom uit- voeren, waardoor je als dromer in gevoelscontact komt met de elementen van je eigen droom. Er zijn geen interpretaties… aangezien jij als de dromer de architect bent van je eigen droomwerk.

De belangrijkste factor in al het droomwerk is dat de blijvende relationele thema’s, existentiële boodschappen en losgekoppelde aspecten van jou als individu in elk aspect van je droomsequenties verschijnen.

Het blootleggen van een dergelijke betekenis is het vermogen om verbinding te maken met de droom in het ”hier en nu”, om te ervaren, niet te interpreteren en te identificeren. Door middel van de dialoog met de verschillende delen van je droom die vervreemd zijn geraakt van je zelf. En het Aha-moment van zelf ontwaken zal op dat onmiddellijke moment kunnen ontstaan ​​…

Fritz Perls leerde ons, dat alles in een droom een ​​aspect van ons bewuste of onbewuste zelf vertegenwoordigt. De persoon die we identificeren als onszelf in de droom vertegenwoordigt ons bewuste idee van wie we zijn – de delen waarmee we ons momenteel identificeren. De andere delen, inclusief niet-menselijke zaken zoals het weer of de weg, vertegenwoordigen ook delen van onze persoonlijkheid. Door alle rollen in onze droom te spelen, kunnen we verstoten of niet-herkende aspecten van onszelf ontdekken. Het is bekend dat Perls heeft gezegd dat als we grondig zouden werken aan één enkele droom en al zijn implicaties, dat dit een complete heling op zich kan zijn. Alle elementen van ons zijn, zijn in het nu aanwezig.

Ik en jij zijn als een diamant met vele facetten en sommige facetten liggen in de schaduw of liggen onder het stof. We kunnen de niet geziene facetten weer ontdekken en zien in hun tot nog toe verborgen schittering. Her ontdekken en je zelf zien in liefde.

In individuele sessie of in de Gestalt-groep werken we aan bewust zijn en dat is stil staan bij waar je bent, waarin je met anderen met open mind talloze inzichten en ontdekkingen in jezelf kunt delen. Door ervaringen te delen geef je de mogelijkheid  aan anderen herkenning te vinden in zich zelf. Met open mind je ervaringen verkennen in het geheel van een gebeurtenis en de bestaande context en dan de kans om jouw unieke antwoordt te vinden in een bestaande leefsituatie. Een doorbraak realiseren.

De bedoeling van ons leven is om geleefd te worden en niet om het te kneden in een patroon van systeem of denkpatronen. Als je zintuigen weer in eigen beheer komen en je hebt je ogen en je oren open als een klein kind, dan komt er een oplossing in het nu. In echtheid, in je zelf zijn.

In verbinding, Evert van der Weide    

Recent artikel over Gestalt en droomwerk stuur ik op verzoek naar je op. Lees ook Gestalttherapie Verbatim. Uitgeverij Servire.

Indien je me wilt leren kennen. Hier een begin. Zie: http://www.degeleroos.nl/Personalia.htm

In de trainingen, de Gestalt-weekenden of weken kun je ontdekken wie je werkelijk bent en vrij komen van beknellende gedachten van anderen die je hebt ingeslikt. “Op weg naar echt contact en de ander  “o n t m o e t e n”.

De individuele- en relatie sessies, trainingen in de gestalt-weekends die ik geef zijn voor iedereen die wil  o n t d e k k e n, bereid is te ervaren en wil stilstaan bij wat zich hier en nu in het bewust zijn aandient. Of je nu therapeut bent en op ervaringsniveau wilt bijscholen, als mens thuis wilt komen in jezelf, student bent en behoefte aan extra inspiratie hebt, of gewoon behoefte hebt om in een veilige omgeving stil te staan bij jezelf en aandacht voor een specifiek thema. Weekendtrainingen geven je een kans op nieuwe inzichten en begrip voor  wie je tot in de kern bent.

Ik werk met beweging, gebruik van taal, meditatie, dialoog met de delen van het zelf of de ander, expressie geven aan voelen, exploreren, helende muziek en rockmuziek, verkennen van de         (de-)identificaties, awareness, in beeld brengen van patronen en wat ter plekke aandacht vraagt in hier en nu.

Geef je nu op voor een unieke en inspirerende workshop: (tijdig aanmelden)  

  • Gestalt weekend 23-25 september 2023
  • Gestaltweek Thailand 23-30 december 2023
  • Gestaltweek Frankrijk 20-27 juli 2024
  • Supervisie individueel of in groep
  • Trainingsgroep online. Start september op woensdagavond.

Ik nodig je uit vragen te stellen, folder op te vragen of een persoonlijk gesprek aan te vragen middels sms of video-bellen, waar je ter wereld ook bent. Of stuur een sms of email voor folder of afspraak voor een kennismakinggesprek.  

Vragen of aanmeldingen of info over training en accommodatie email: degeleroos@gmail.com of bel/sms +33 (0)6 27 78 62 52.  

Voor inspiratie: Prachtige ontroerende song van Bruce Springsteen “Dream Baby Dream”

http://www.degeleroos.nl/Gestaltweek_Frankrijk.htm  Vraag nieuwe folder 2024 !  

https://www.facebook.com/praktijkvoorgestalttherapie/   Maak een afspraak 

Fritz Perls – Madeline’s Dream

Een gedachte over “Droom, koninklijke weg naar bewust wording

Plaats een reactie